30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes


Heel vaak wordt het gezegd of hoor je het gezegd worden: ‘Geniet ervan!’ Vooral na de geboorte van mijn kinderen werd me dat vaak toegewenst. En eerlijk gezegd begon me dat een beetje tegen te staan, ook om het tegen anderen te zeggen. Hoe goed bedoeld ook, ik kreeg de vraag maar niet beantwoord: Wat is genieten, hoe doe je dat precies? Dat doe je op het moment zelf en vaak ook achteraf als je terugdenkt aan een moment.

geluksmomentjes

Inmiddels weet ik, een paar jaar later, dat o.a. mindfulness hierbij om de hoek komt kijken. Iets waar ik toen nog niet bekend mee was. Je staat bewust stil bij het moment en je ervaart wat het met je doet op dat moment.

Zo merk ik de laatste tijd dat de tijd weer een loopje met me aan het nemen is en ik me pas na een tijdje realiseer dat Bink nu toch wel erg goed aan het tellen is met zijn 4 jaar. ‘Oh, ja’, denk ik dan. ‘Ik wilde zus en zo nog even opschrijven. Dat was zo leuk dat hij dat toen deed, dat wil ik niet vergeten…’ Daar ben ik natuurlijk zelf bij! De tijd tikt door, alleen ben ik degene die even op de rem moet stappen om me bewust te worden van wat er nu is of net is gebeurd.

Hoe ga ik dat doen?

Geïnspireerd door Eva’s blog over Happiness Jars wil ik kijken of ik voor mezelf een blik kan vullen vol met geluksmomentjes! Zo creëer ik mijn eigen terugblik in de letterlijke zin van het woord. Spelregels die ik voor mezelf heb opgesteld:

  • Een leuk boekje bij me hebben waarin ik tussendoor momenten kan opschrijven. (Gedurende de dag mindfull proberen te zijn.)
  • Voor het slapen gaan momenten die ik nog niet opgeschreven heb opschrijven.
  • Grote momenten en (hele) kleine momenten tellen.
  • Ook letten op momenten die ik vanuit mijzelf beleef. (Ik loop langs een park en hoor vogeltjes hun wijsje zingen bijvoorbeeld.)
  • Na een week terugblikken op welke geluksmomenten ik al heb mogen ervaren.

Nu gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ik niet altijd even veel discipline (of altijd even weinig) voor voornemens kan opbrengen… Dat is ook een reden waarom ik mijn voornemen hier opteken. Die foto van mijn terugblik mag er best komen over twee weken, dacht ik zo!

Noem het een stok achter de deur. Ik wil ervoor gaan! Of liever gezegd: Ik ga ervoor! Op naar veel geluksmomentjes!

– Kirsten

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
Eén kleine daad, twee geluksmomenten
June 23, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
De eerste zonnestralen
May 26, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *