30 en.. eeuwige liefde


Een symbool van de liefde is een hart, het centrum van ons zijn. ‘…wat zegt je hart?!’ Naast dit prachtige en zeer herkenbare symbool, bestaat er nog een symbool voor liefde, trouw en vriendschap: de ring. Waarom? Het is een cirkel en dat stopt niet. Er is geen begin en er is geen einde. Niet voor niets is dit symbool uitgegroeid tot een traditioneel moment tijdens een huwelijksplechtigheid waarbij de ringen tussen de partners worden uitgewisseld. Om zo’n moment te kunnen delen met de liefde van je leven ga je samen op zoek naar dè ring! Zo ook wij!

eeuwige liefde

Credits: Nienke van Denderen Fotografie

Wat een leuke klus! Wat een moeilijke, leuke klus! Er is zo veel keus, echt je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het voor je of je kunt het laten maken. Alle kleuren van de regenboog, alle vormen, alle… Ga zo maar door.

Al vrij snel ga je kijken wat je mooi vindt, wat je denkt dat staat. Wat is je smaak? Wat is zijn smaak? Al passend, kijkend en overleggend met de juwelier kwam bij mij ook de vraag op aan welke hand we de ring gaan dragen. We dragen onze vriendschapsringen al tien jaar aan de een en dezelfde hand. Gaan we dat nu voortzetten? Blijven we bij die ‘gewoonte’? Voorheen was er heel duidelijk een verschil in geloof. Dat wist ik dan nog wel, maar verder…?! Tijd voor een klein onderzoekje!

Het geloof

Katholieken en niet gelovigen dragen of droegen de ring aan de linker ringvinger. Protestanten en orthodoxen aan de rechter ringvinger. Zo kon je dus ook aan de ring zien welk geloof men had. Echter kan er ook weer een verschil zitten in het land waar je woont aan welke hand je de ring draagt of om gedaan krijgt.

Daarnaast geeft het ook aan dat je tot iemand ‘behoort’ en jouw hart reeds vergeven is. Rond de 19e eeuw zijn ook mannen ringen gaan dragen, ervoor was het de gewoonte dat een vrouw een ring droeg. Overigens kiezen nog steeds niet alle mannen voor een ring. Een horloge, tatoeage of niets komt ook voor, begrepen wij.

Oneindig

Waar het uiteindelijk om gaat is dat de ring symbool staat voor jouw gevoel van liefde naar de ander en dat je op die manier ook uitspreekt bij elkaar te willen horen en zijn. Althans zo zie ik het. Ik ben dan ook voornemens volmondig JA te zeggen tegen het oneindige van dit symbool en onze liefde! Nu alleen nog ‘even’ de klus klaren en de juiste ring zien te vinden! Ik kan je stiekem al verklappen dat er een wel heel prachtig stel tussen zat… Dus wie weet! Eeuwige liefde?! Let’s hope, let’s love!

– Kirsten

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

30 en… wat een rijkdom!
April 05, 2015
Happy Brides: trouwen maakt gelukkig
January 18, 2015
George Vaillant: geluk is liefde
December 14, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *