30 en… veel geluk


Wat maakt nou dat je iets leuk vindt? Wat maakt nou dat je ergens van geniet? Wat maakt nou dat je iets de moeite van het opschrijven waard vindt?! Je gevoel bij iets. Simpeler kan het bijna niet en toch… Ik ervaar het soms als niet zo simpel.

veel geluk

Mijn gevoel, de (primaire) reactie in mezelf, in mijn lichaam, verraadt heel vaak hoe ik iets ervaar of wat ik ergens van vind. Alleen is het luisteren naar dit gevoel iets dat ik heb vervangen door er iets van te denken. Mijn overtuigingen staan sterk in dienst van deze gedachten.

Door er de afgelopen weken meer bij stil te staan hoe ik iets ervoer en of ik er van kon genieten en dat vervolgens opschreef, kan ik nu concluderen dat er veel geluksmomentjes in mijn leven langskomen. Ook veel geluksmomenten waarvan ik achteraf pas de waarde van inzag. Zoals iets dat een van de kinderen zei, naderhand bedenk ik dan dat het heel treffend/knap was.

Het bewust zijn van mijn gedachten bij iets en proberen te schakelen naar mijn gevoel maakt dat ik me er nog bewuster van ben; wat gebeurt er nu eigenlijk, wat voel ik erbij? Dit stilstaan was prettig, heel prettig en wil ik graag blijven doen.

Een herinnering vol geluksmomenten

Het heeft geresulteerd in een redelijk gevulde terugblik. Het blik waarin mijn oma haar koekjes bewaarde, heeft nu een nieuw doel gekregen. Voor mij een mooi iets: de herinnering aan mijn oma omhult nu mijn geluksmomenten.

Deze geluksmomenten kan ik lezen op momenten dat ik mijzelf minder in mijn vel voel zitten. Ook op zo’n moment is het dan de kunst om bij je gevoel te blijven en niet te luisteren naar gedachten die al dan niet terecht zijn.

Eerlijk is eerlijk, niet elke dag dacht ik er even vaak aan. Toch dacht ik er vaak genoeg aan om mijzelf bewust te worden van het feit dat ik veel geluk heb. Samen met mijn gezin en andere dierbaren om mij heen.

– Kirsten

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
Eén kleine daad, twee geluksmomenten
June 23, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes
June 01, 2015
De eerste zonnestralen
May 26, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *