5 favoriete YouTube-kanelen over minimalisme


Zoals een aantal van jullie zich misschien wel herinneren, ben ik de laatste maanden geïnteresseerd geraakt in minimalisme. Ik schreef daarover in mijn blogs over mijn decemberdoelen (binnenkort een update!). Inmiddels is het alweer mei en heb ik behoorlijk wat geconsumeerd over dit onderwerp, vooral op YouTube. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete YouTube-kanalen over minimaliseren met jullie.

minimalisme youtube

happy-bulletLightbyCoco

Het kanaal van Coco is misschien wel een van de meest populaire van dit moment, zeker nadat ze een shoutout kreeg van Mascha van Beautygloss. Coco is Nederlands, maar woont in Amerika. Haar video’s zijn dan ook allemaal Engelstalig. Haar populariteit vind ik meer dan terecht, want alles klopt aan Coco. Zij ademt minimalisme; in de vormgeving van haar video’s, in haar kledingstijl, in de inrichting van haar huis. En dat allemaal zo stijlvol. Coco is net terug van een break en daar ben ik, en met mij vele anderen, zeer blij om. Ik kijk uit naar iedere week weer een nieuwe video!

happy-bulletMelissa Alexandria

Qua inhoud vind ik de video’s van Melissa Alexandria minstens zo goed als die van Coco. Ze belicht het minimalisme van vele kanten; ze beantwoordt vragen over minimaliseren, geeft tips en praat over haar eigen ervaringen. De video’s zijn misschien wat minder mooi gemaakt dan die van Coco, maar dat maakt ze ruimschoots goed door haar goede invalshoeken en de hoeveelheid video’s die ze uploadt (3 per week).

happy-bulletCarrie LeighAnna

Het kanaal van Carrie LeighAnna gaat niet alleen over minimalisme (ze maakt ook video’s over haar zwangerschap en geeft leuke DIY’s), maar de video’s die ze over minimalisme -of zoals zij het noemt: living a simple life- heeft geplaatst zijn erg interessant en inspirerend. Zo heeft ze samen met haar man en dochter in een inimini huis gewoond en geeft ze goede tips voor een capsule wardrobe (het samenstellen van een kledingkast met essentiële items die nooit uit de mode raken, eventueel aangevuld met trendy stukken). Check ook haar video Dress the man, die is ook leuk!

happy-bulletMy Green Closet

De video’s van Erin van My Green Closet zijn voornamelijk gericht op een minimalistisch en ethische kledingcollectie. Denk vooral veel capsule wardrobe-tips! Doordat ze in aanraking kwam met de gruwelen in de textielindustrie is Erin niet alleen minder kleding gaan kopen, maar koopt ze ook meer eco verantwoord. Ook vermaakt ze oude kleren tot nieuwe, draagbare stukken. Dat gaat bij haar als ontwerper misschien wat makkelijker dan bij jou en mij, maar hee.. we zijn hier voor de inspiratie!

happy-bulletFaith Gloria

Faith Gloria is verreweg de minst professionele YouTuber van deze vijf, maar deze jonge meid weet echt wel een en ander over minimalisme – en dat is niet alleen bijzonder gezien haar leeftijd, maar ook inspirerend! Alleen geldt denk ik wel een beetje voor Faith: you love her, or you hate her. Ze is namelijk druk en gek. Ik kan dat wel waarderen, maar ook voor mij neigt het soms een beetje naar too much af en toe. Maar geef haar zeker een kans, want this girl knows what she’s talking about!

Van welk YouTube-kanaal over minimalisme ben jij fan? Laat het achter in de comments, ik zou het tof vinden om nieuwe te ontdekken!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Limburg Lonkt opening
Limburg Lonkt is van start!
August 31, 2017
Opruimen-met-Spark-Joy
Mijn eerste YouTube-video: Opruimen met Spark Joy
September 25, 2016
documentaire minimalisme
Second screening Minimalism: A Documentary About the Important Things
July 15, 2016
Vijf favoriete YouTubers
July 04, 2016
Opruimen met Spark Joy
April 17, 2016
Thrive With Less – een documentaire
April 05, 2016
Materialisme: meer is niet zozeer beter
January 21, 2015
Drie doelen voor december: terugblik + voornemens
January 03, 2015
Drie doelen voor december: de aanpak
December 07, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *