7 tips voor een happy 2015!


Het nieuwe jaar staat voor de deur! Dé tijd voor reflectie, goede voornemens en veranderingen.. Om je daarbij te helpen geven wij je 7 tips voor een happy 2015!

happy-1Wees liever voor jezelf. Als we voor iemand moeilijk zijn, dan is het wel voor onszelf. Twijfel, kritiek, onzekerheid, stress.. In situaties dat je tegen je vriendin lief zou zijn (‘Blijf lekker een dagje thuis, je hebt het nodig!’), ben je streng voor jezelf. Wees wat vaker een vriendin voor jezelf.

happy-2Luister naar je lichaam. Je lichaam geeft heel veel signalen af en het is de kunst om ze te kunnen lezen. Eet je nu uit gewoonte, omdat je trek hebt, of omdat je moe bent? Heb je last van je schouder doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt of ligt er teveel (figuurlijke) druk op? Ben je aan het einde van de dag moe door te weinig slaap, uitputting of verveling? Zodra je de signalen leert herkennen kun je stappen maken die voor jou het meest gunstige effect hebben voor je gezondheid en gemoedstoestand.

happy-3Kijk minder naar anderen en meer naar jezelf. Iedereen doet zijn leven mooier voor dan het misschien is, zeker op social media. Toch hebben anderen ook zo hun eigen problemen en onzekerheden, die zie je alleen niet. Focus je niet teveel op al die goede, mooie, leuke dingen van anderen die je altijd voorbij ziet komen, maar richt je op jezelf. Ben je blij met je eigen leven? Met de mensen om je heen, met wat je hebt bereikt, de activiteiten die je doet? Daar kun je echt wat mee! Kijk je nou toch naar anderen, laat je er dan door inspireren en je er niet door ontmoedigen.

happy-4Accepteer wat je niet veranderen kan en verander wat je wel kan veranderen. Het is soms opmerkelijk hoeveel mensen klagen over dingen die ze prima kunnen veranderen. De baan die ze niet meer leuk vinden, hun lichaam waar ze zich niet meer lekker in voelen.. Doe er dan wat aan!, zou je willen zeggen. Het zal je geluk alleen maar ten goede komen. Natuurlijk zijn er ook dingen die helaas niet te veranderen zijn. Probeer er vrede mee te sluiten. Het geeft zoveel meer rust in jezelf.

happy-5Kijk met een frisse blik naar vanzelfsprekendheden. Ja, je hebt al acht jaar dezelfde vriend, maar hoe bijzonder is het eigenlijk dat iemand zoveel van je houdt dat hij al acht jaar bij je is? Je lieve hond.. hoe fijn is het dat je zo’n goeierd getroffen hebt? Hoe lekker is het wel niet dat jij en je partner zoveel verdienen dat jullie daarmee een huis kunnen kopen, een auto kunnen onderhouden en twee keer per jaar van op vakantie kunnen? We vinden zo snel dingen normaal, zeker als het zich al een paar jaar voordoet. We zijn eraan gewend en schatten het niet meer op waarde. Wees dankbaar voor wat je hebt!

happy-6Doe iets goeds voor een ander. Je wordt echt gelukkiger als je wat voor iemand kan betekenen. Begin bijvoorbeeld een inzamelingsactie voor een goed doel. Of doe boodschappen voor je zieke buurvrouw. Maak een praatje met die eenzame man. Geef iemand iets wat diegene zichzelf niet kan geven.

happy-7Plan iets om naar uit te kijken. Weten dat er iets leuks aan zit te komen geeft een gevoel van geluk.. we verheugen ons toch allemaal op onze vakantie of een dagje naar een pretpark? Heb daarom altijd iets in je agenda staan waar je oprecht naar uitkijkt!

Iedereen een spetterende jaarwisseling en een gelukkig 2015 gewenst!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

30 jaar, 30 lessen
December 22, 2016
Design my life
January 06, 2016
30 en… met tradities het nieuwe jaar in
January 12, 2015
Afvallen maakt gelukkig ..?
January 08, 2015
Goede voornemens: hoe maak je ze waar?
January 05, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *