Aarden in het BloteVoetenPark


Ik zit te veel in mijn hoofd, dat maakt de energetisch therapeut die mij de laatste dagen heeft behandeld (verschijnt binnenkort een blog over) mij nog eens duidelijk. Nog eens, want ik heb het vaker gehoord. Eerder al tijdens een voetreflexbehandeling en tijdens een shiatsu massage. Ze bevestigden allemaal wat ik eigenlijk al weet: ik ben een denker. Nou is denken niet slecht, behalve als het je ‘zijn’ in de weg gaat staan. Want door zoveel te denken, gaat het bewust beleven van het huidige moment behoorlijk aan je voorbij. Daarom leek het mij een goed idee eens even goed te gronden in het BloteVoetenPark in Brunssum. Letterlijk en figuurlijk.

In het BloteVoetenPark loop je een pad van ongeveer 1,5 uur op je -jawel- blote voeten. Op dit pad kom je allerlei uitdagingen tegen, variërend van een modderpoel tot evenwichtsbalken (als het iets té uitdagend voor je is, geen probleem, dan loop je er omheen). Het BloteVoetenPark is een leuk park voor kinderen, die kunnen genoeg spelen, maar ook aan de volwassenen is gedacht. Op je pad kom je namelijk gezegdes over geluk, uitspraken over liefde en nadenkers tegen. Zij helpen de beleving nóg wat verder uit te diepen.

Zo kom je in het park de Triade tegen, een drie-eenheid met drie gelijke patronen. ‘De Triade brengt lichaam, geest en ziel in balans. Loop deze Triade en onderzoek welke drie grote waarden voor jou van belang zijn,’ aldus de omschrijving. Uiteraard ben ik de uitdaging aangegaan. Al snel schoten twee waarden door mijn hoofd: liefde en vrijheid. Over de derde moest ik langer nadenken, maar uiteindelijk besloot ik: welzijn. (Lichamelijke, mentale, financiële welzijn en dierenwelzijn.) Daar hecht ik waarde aan.

Aarden in de aarde

Al bij de eerste stappen vond ik het een bijzondere ervaring, zo op je blote voeten lopen. Natuurlijk doen we dat in huis en op het strand, maar over o.a. kiezels, houtsnippers, mos en boomschors wandelen zonder schoenen aan heb ik nog nooit eerder gedaan. Of in ieder geval heel lang geleden. Ik bedacht mij dat wij als maatschappij die specifieke connectie met de natuur kwijt zijn geraakt door altijd maar die schoenen aan te trekken. Net zoals ik de connectie met mijn lichaam kwijt raak als ik nooit eens aard.

Aarden, het klinkt misschien wat zweverig, maar eigenlijk is dat het júist niet. Je bent juist bewust bezig met het moment, met wat je voelt en ervaart, in het hier en nu. Wanneer je gedachten geen loopje met je nemen, ben je present. Je bent en je doet. Aarden door je zintuigen te prikkelen, zoals in het BloteVoetenPark (voelen met je voeten), draagt bij aan die connectie met je lichaam. Want als je over kiezelstenen loopt met je blote voeten, krijg je echt wel een signaal door dat dat minder prettig aanvoelt. Of merk je plotseling dat houtsnippers zacht aanvoelen. Wat dat betreft is het een uitstekend park om even goed tot jezelf te komen.

Natuurlijk ben ik na één bezoekje aan het BloteVoetenPark nog steeds een denker die moeite heeft af en toe haar gedachten een halt toe te roepen. Wat dat betreft zal ik dat moeten blijven trainen. Maar na mijn bezoek aan het BloteVoetenPark ben ik niet alleen een ervaring rijker, ook een les. Want de volgende keer als ik weer te veel in mijn hoofd zit, trek ik gewoon mijn schoenen uit. Dan sta ik weer met beide voeten op de grond.

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *