Grandioos genieten in Abdij Rolduc


‘Wauw’, zei ik hardop in de auto toen ik ’s avonds de oprijlaan van Abdij Rolduc opreed en het verlichte kloostergebouw voor me zag verschijnen. ‘Wat een grandeur’, dacht ik. Ook toen ik door de voormalige kloostergangen naar mijn hotelkamer liep kon ik niet geloven dat ik daar ging slapen. Zoveel historie, zo’n ontzagwekkende uitstraling…

Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en behoort tot een van de UNESCO- top 100 monumenten van Nederland. Er zijn nu o.a. een hotel, conferentiezalen, een priesterschool en particuliere woningen in gevestigd. De abdijkerk is ook onderdeel van Abdij Rolduc en vrij toegankelijk. Breng deze zeker een bezoek, want onder de kerk vind je namelijk een crypte met sarcofaag van de stichter van de abdij, Ailbertus van Antoing.

Kunstmarkt in de kloostertuin

Het hotel heeft 160 kamers, maar het opvallende is dat je dat niet merkt als je er rondloopt. Er hangt een stilte in de gangen die past bij de setting. Pas op de parkeerplaats, of ’s ochtends in de ontbijtruimte merk je de eventuele drukte.

In de sfeervolle kloosterbrasserie kun je heerlijk lunchen, borrelen of dineren. Als het mooi weer is, is het rijkelijk vertoeven op de beeldschone binnenplaats, dat is omgetoverd tot beeldentuin, of in de prachtige kloostertuin, waar je onder andere een wijngaard vindt. In die tuin vond tijdens mijn verblijf een kunstmarkt plaats. Leuk om overheen te struinen. Ik heb er uiteindelijk zelfs ook een huwelijkscadeau weten te scoren!
De kers op de taart is echter de bibiliotheek (foto 6). Wat is die adembenemend mooi.

Abdij Rolduc heeft twee- en driesterren hotelkamers, omdat ze als hotel toegankelijk willen zijn voor een groot publiek. Mooie gedachtegang. Ik heb zelf in een van de driesterren kamers geslapen en dat was meer dan prima. De ervaring was sowieso vijf sterren waard!

 

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *