Afvallen maakt gelukkig ..?


Het staat altijd bovenaan in de top 10 van goede voornemens: afvallen. Maar waarom wil iedereen dat toch, afvallen? Maken die 5 kilo minder je gelukkig, of in ieder geval gelukkiger

Negen van de tien keer lijkt afvallen niet het doel, maar het middel om je eigen geluk te vergroten. Want waarschijnlijk wil je niet afvallen, maar lekkerder in je vel zitten. Of meer energie hebben. Of meer zelfvertrouwen krijgen. En dat krijg je onder meer door te gaan sporten en gezonder te gaan eten.

afvallen-maakt-gelukkig

Sporten en gezonder eten zijn dé magische componenten voor een fitter en slanker lijf. Maar dat strakke lichaam is niet het enige wat het oplevert. Mensen die namelijk fysiek actief zijn, die dus regelmatig bewegen, hebben minder last van stress en worden minder snel ziek. Je conditie verbetert en je zult minder last hebben van middagdipjes en terugkerende kwaaltjes als hoofdpijn en stijve spieren en gewrichten. Je zult je weer fit gaan voelen en dat voelt goed! Door te bewegen zal je ook beter slapen. Het helpt je sneller inslapen en bevordert de kwaliteit van je nachtrust.

Meer zelfvertrouwen

Dat je gezonder gaat eten merk je ook aan je lijf. Niet alleen omdat je energie zal toenemen, maar ook dat je huid mooier zal worden, je haar meer zal gaan glanzen en je nagels sterker zullen worden. Je zult minder vaak ziek zijn en ook je kansen op een serieuze aandoening verkleinen.

Samen hebben gezond eten en sporten als goede-voornemen-afvallenresultaat dat je beter in je vel zit en dus meer zelfvertrouwen zult hebben. Dat zelfvertrouwen creëer je ook doordat je steeds nieuwe doelen zult halen; dat je bijvoorbeeld langere afstanden kunt lopen, je sterker wordt, je minder snel moe raakt. En misschien bereik je zelfs je ideale gewicht!

Het is volgens ons dus niet zozeer het afvallen zelf dat gelukkig maakt, maar wat je ervoor moet doen. Onze tip is dan ook je geluksgevoel niet af te laten hangen van de cijfers op de weegschaal. Ga liever voor jezelf na of je lekker in je vel zit! En ook bij afvallen geldt: geniet niet alleen van het resultaat, maar ook van de inspanning die ervoor nodig is het resultaat te bereiken!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Design my life
January 06, 2016
Eva’s Happiness Project: energie
April 10, 2015
Goede voornemens: hoe maak je ze waar?
January 05, 2015
7 tips voor een happy 2015!
December 31, 2014
Drie doelen voor december: de aftrap!
December 01, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *