De Amerikater komt later


Zoals je misschien hebt geconcludeerd uit wat foto’s op Instagram, heb ik de afgelopen maand 3,5 week in Amerika gezeten. Ik ben inmiddels alweer bijna drie weken terug en volledig terug ‘het gewone leven’ in gezogen. Als je weer gaat werken gebeurt dat vanzelf. Ik ging vier dagen na terugkomst weer aan de slag en dat was misschien wat snel. Wij hadden namelijk behoorlijk last van een jetlag, dus de eerste twee dagen gingen in een waas voorbij en dan heb je niet zoveel tijd meer om na te genieten/langs te gaan bij familie/foto’s uit te zoeken/je koffer uit te ruimen/wasjes te draaien/te chillen for life etcetera etcetera.

Weer aan het werk dus, en daarmee gelijk weer de rollercoaster in. Sinds onze eerste werkdag is het druk, druk.. té druk. Extra werk, overwerk, afspraken.. na 3,5 week op elkaars lip gezeten te hebben, moest ik opeens blij zijn als ik mijn vriend nog één avond in de week trof. Wat een contrast. Geen zwijmelen over Amerika, geen fotootjes uitzoeken samen, maar weer afstemmen of je samen eet of niet (en wat dan).

Blegh.

Zoals ik wel eens eerder heb geschreven hou ik niet zo van het gevoel te worden geleefd. Ik word er onrustig en chago van, ik raak totaal uit mijn element. Ik heb daardoor een beetje heimwee naar Amerika, waar ik totaal in mijn element was. Heimwee naar het ‘niets moet, alles mag’. Heimwee naar complete vrijheid. Heimwee naar iedere dag nieuwe dingen ontdekken. Heimwee naar geen afspraken. Heimwee naar alleen op de wereld, met zijn twee.

En dan nu de vraag: wat kan ik ermee? Ik zit niet in het grote Amerika, ik zit in ons kleine kikkerlandje. Ik moet nu eenmaal weer werken en mijn vriend ook. Die afspraken zijn niet altijd af te zeggen of te verplaatsen. Hoe ga ik dan die after-vakantiedip te lijf? Een aantal voornemens:

  • meer naar buiten gaan. Ik heb in Amerika kilometers gelopen en zit nu weer veel te veel stil op mijn reet achterwerk. Het actieve leven, veel buiten zijn en bewegen, bevalt me goed. (In Amerika was mijn huid ook beter dan nu ik weer terug ben in Nederland. Misschien heeft dat ook te maken met het vele buiten zijn? En met het feit dat mijn stresslevel natuurlijk op nul zat.)
  • veel tijd nemen om mijn foto’s uit te zoeken, te bewerken, een mooi fotoboek te maken etc.
  • even bewust momentjes met mijn vriend pakken om gezellig samen na te kletsen.
  • ook even bewust stilstaan bij waarom het fijn is om weer thuis te zijn.

 

Volgende week heb ik weinig afspraken staan en wil ik hier lekker mee aan de slag. Hopelijk trekt de heimwee dan een beetje weg.. 🙂 Als je de komende tijd dus veel foto’s en verhalen over Amerika treft op Happy B’s.. don’t blame me. Het is therapeutisch 😉 .

Heb jij nog tips tegen mijn Amerikater?

1 Reacties

Sytse
Reply 21 juni 2016

Jaaa, Amerika is heerlijk! Ik begrijp je heimwee heel goed!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *