De Euregio verkennen | Hallo Hasselt!


Wij westerlingen denken stiekem een beetje dat inwoners van buiten de Randstad wereldvreemd zijn (even lekker generaliseren om de inleiding van deze blog kracht bij te zetten). Die stelling gaat alleen totaal niet op voor Zuid-Limburg, je zit vanaf hier namelijk zo in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Een uitstapje maken naar een van onze buurlanden is doodnormaal hier. Die internationale mentaliteit zit er dan ook goed in.

Zelf bezocht ik, samen met Milou en Babette, gisteren Hasselt in het Belgische Limburg. Leuk, want ik was er nog nooit geweest! Inmiddels kan ik zeggen dat het een overzichtelijke en gezellige stad is met charmante straten en pleinen.

De dag begon bij chocoladehuis BOON, waar je je kunt onderdompelen in de wereld van chocola. Je kunt het er niet alleen kopen, maar in de ‘huiskamer’ ook genieten van een kop chocoladekoffie/-thee/-melk en een kijkje nemen bij de patissiers. Eigenaar Patrick Mertens vertelt over hoe hij en zijn vrouw deze ‘chocolate experience’ vijftien jaar geleden zijn begonnen, zich hebben laten leiden door hun eigen creativiteit en nu worden benaderd door grote namen en bedrijven voor opdrachten. Een inspirerend verhaal! Leuk feitje vond ik ook dat alle chocolade van Hop en Stork uit Den Haag (mij welbekend) bij hun vandaan komt. Chocolade maakt blij, zeggen ze. Ik vertrok er in ieder geval met een glimlach!

Van BOON naar Bottega en Boulebaar

In Hasselt kun je goed winkelen. Een aanrader is Bottega, een concept store van 2000m2 waar je de meest unieke schoenen kunt scoren. Ook verkopen ze kleding, accessoires en leuke hebbedingen voor het interieur. Je zou er uren door kunnen brengen. Bij Boulebaar kun je lekker lunchen. In een karakteristiek pand serveren de jonge eigenaren eigentijdse gerechten. Ik bestelde flatbread met falafel, maar vanaf de bar stond de vegan cheesecake mij aan te gapen. Ik heb die uiteindelijk niet besteld, maar heb daar lichtelijke spijt van 😉 .

De volgende stop was bij Villa Verbeelding, waar illustraties je fantasie prikkelen. Zelf vond ik de tentoonstelling ‘Kraanvogels en kersenbloesems – Het Verre Oosten in prentenboeken’ boeiend. Er was een heus theehuis gebouwd, omringd door prachtige prints.

De dag sloten we in stijl af met een aperitief in de Skyloung van Radisson Blu. Wat een weergaloos uitzicht over de stad heb je daar! Erg gezellige plek om te borrelen. Rond half zes stapten we in de Volkswagenbus en net na zessen waren we weer terug in Maastricht. Zijn we toch even in het buitenland geweest!

 

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

naomi kookschort
Koken met Rob van Dalauro
October 18, 2017
blotevoetenpark
Aarden in het BloteVoetenPark
October 15, 2017
Bibliotheek Abdij Rolduc
Grandioos genieten in Abdij Rolduc
October 13, 2017
Theater Heerlen
Het geluk van Limburg
October 12, 2017
Vakantiewoning Dormio Resort
Ontspannen in luxe bij Dormio Resort Maastricht
October 11, 2017
Pablo Delgado Dazetwo
Inspirerend: Street Art tour door Heerlen
October 07, 2017
klimpark
Grenzen verleggen in een klimpark
October 06, 2017
Dineren tussen de koeien
October 03, 2017
docfest
Docu’s kijken op Docfest
October 02, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *