De Euregio verkennen | Hallo Hasselt!


Wij westerlingen denken stiekem een beetje dat inwoners van buiten de Randstad wereldvreemd zijn (even lekker generaliseren om de inleiding van deze blog kracht bij te zetten). Die stelling gaat alleen totaal niet op voor Zuid-Limburg, je zit vanaf hier namelijk zo in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Een uitstapje maken naar een van onze buurlanden is doodnormaal hier. Die internationale mentaliteit zit er dan ook goed in.

Zelf bezocht ik, samen met Milou en Babette, gisteren Hasselt in het Belgische Limburg. Leuk, want ik was er nog nooit geweest! Inmiddels kan ik zeggen dat het een overzichtelijke en gezellige stad is met charmante straten en pleinen.

De dag begon bij chocoladehuis BOON, waar je je kunt onderdompelen in de wereld van chocola. Je kunt het er niet alleen kopen, maar in de ‘huiskamer’ ook genieten van een kop chocoladekoffie/-thee/-melk en een kijkje nemen bij de patissiers. Eigenaar Patrick Mertens vertelt over hoe hij en zijn vrouw deze ‘chocolate experience’ vijftien jaar geleden zijn begonnen, zich hebben laten leiden door hun eigen creativiteit en nu worden benaderd door grote namen en bedrijven voor opdrachten. Een inspirerend verhaal! Leuk feitje vond ik ook dat alle chocolade van Hop en Stork uit Den Haag (mij welbekend) bij hun vandaan komt. Chocolade maakt blij, zeggen ze. Ik vertrok er in ieder geval met een glimlach!

Van BOON naar Bottega en Boulebaar

In Hasselt kun je goed winkelen. Een aanrader is Bottega, een concept store van 2000m2 waar je de meest unieke schoenen kunt scoren. Ook verkopen ze kleding, accessoires en leuke hebbedingen voor het interieur. Je zou er uren door kunnen brengen. Bij Boulebaar kun je lekker lunchen. In een karakteristiek pand serveren de jonge eigenaren eigentijdse gerechten. Ik bestelde flatbread met falafel, maar vanaf de bar stond de vegan cheesecake mij aan te gapen. Ik heb die uiteindelijk niet besteld, maar heb daar lichtelijke spijt van 😉 .

De volgende stop was bij Villa Verbeelding, waar illustraties je fantasie prikkelen. Zelf vond ik de tentoonstelling ‘Kraanvogels en kersenbloesems – Het Verre Oosten in prentenboeken’ boeiend. Er was een heus theehuis gebouwd, omringd door prachtige prints.

De dag sloten we in stijl af met een aperitief in de Skyloung van Radisson Blu. Wat een weergaloos uitzicht over de stad heb je daar! Erg gezellige plek om te borrelen. Rond half zes stapten we in de Volkswagenbus en net na zessen waren we weer terug in Maastricht. Zijn we toch even in het buitenland geweest!

 

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *