Deel je geluk


Geluk is een onderwerp dat in onze maatschappij steeds meer ruimte heeft gekregen. We zijn zo bevoorrecht dat we ons nauwelijks meer zorgen hoeven te maken over het verkrijgen van basis levensbehoeften als eten, drinken en onderdak, waardoor we tijd hebben om ons bezig te houden met dat wat ons leven echt dat beetje glans geeft: geluk. In de vele artikelen en blogs die je momenteel kan lezen over geluk wordt vaak aandacht besteed aan het belang van rust en ruimte, tot jezelf komen en tijd voor jezelf nemen. Ik wil in deze blog graag wat aandacht besteden aan de andere kant van het plaatje; geluk ervaren met anderen.

geluk delen

Credits: Nienke van Denderen Fotografie

Een beroemde Engelse quote over geluk luidt: ‘Happiness is only real when shared’. Deze quote komt van reiziger Christopher McCandless, een man die zijn leven spendeerde aan reizen en gedurende het grootste deel van zijn leven beweerde dat je onderlinge relaties niet nodig zou hebben om gelukkig te zijn. Aan het einde van zijn leven besefte hij zich dat hij het fout had gehad en schreef hij deze zin op.

Zelf weet ik dat ik het meest gelukkig ben als ik iets doe met anderen waar wij allemaal heel blij van worden. Een middag samen genieten van de zon, samen een favoriete film kijken of een onderwerp bespreken waar we erg gepassioneerd over zijn. Af en toe vergeet ik hoe belangrijk deze uiting van geluk voor me is, dan heb ik even geen zin om sociaal te doen of ben ik jaloers op hoe goed een ander het voor elkaar heeft. Op zulke momenten sta ik niet open voor het delen van geluk met anderen – en eigenlijk is dat hartstikke zonde!

Sociale wezens

Om echt gelukkig te zijn met anderen is het onder andere belangrijk dat je goed luistert. Soms merk je in gesprekken dat jij of de ander alleen maar bezig is met zelf aan het woord komen. Dat is jammer, want als je echt goed luistert en op elkaar ingaat gaan je gesprekken automatisch naar een veel dieper level.

Probeer te genieten als je samen met je vrienden of relatie bent. Wij mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en dat betekent dat samen zijn ons goed doet voelen. Verder is het belangrijk dat je je bewust blijft van hoe waardevol bepaalde mensen voor je zijn, geniet van hun gezelschap en neem het niet voor lief. Vertel dit ook aan ze, er is bijna geen beter gevoel dan horen dat je belangrijk voor iemand bent. Deel je liefde en deel je geluk!

Wie zijn belangrijk in jouw leven, met wie voel jij je gelukkig?

– Eva

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Eén kleine daad, twee geluksmomenten
June 23, 2015
Eva’s Happiness Project: sociaal
June 10, 2015
Nederland iets minder gelukkig
May 01, 2015
Geluk zit in kleine dingen #2
April 15, 2015
Geld maakt wel gelukkig
March 20, 2015
Geluk zit in kleine dingen
March 12, 2015
Een bijzondere vriendschap
February 06, 2015
Straatinterviews: wat maakt je gelukkig?
January 06, 2015
Van glimlachen word je happy!
May 14, 2013

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *