Je doelen bereiken met de Purpuz planner 2017


Eind 2015 bedacht ik mij wat ik allemaal wilde bereiken in 2016. Happy B’s uitbouwen, afvallen, mijn huis eens goed opruimen.. inmiddels zijn de laatste dagen van 2016 geteld en staan die doelen onveranderd op mijn lijstje voor 2017.

Hoe komt het dan dat ik ze niet bereikt heb? Ik was niet concreet in het stellen van deze doelen, heb me niet genoeg gefocust, geen plan van aanpak opgesteld. Essentiële dingen om je doel te bereiken. DUS ga ik dat in 2017 anders doen! 2017 gaat het jaar worden dat ik eindelijk mijn gestelde doelen ga halen, want ik krijg hulp. Hulp van de Purpuz planner.

De Purpuz planner is een prachtige, in linnen gebonden agenda. Al is het veel meer dan een agenda, want het helpt je inzicht te krijgen in je doelen en een plan op te stellen hoe je die gaat bereiken. Purpuz inspireert en motiveert. Daarom zegt Clen Verkleij, bedenker van de planner, ook wel dat het ‘de eerste life coach op papier’ is.

Hoe werkt de Purpuz planner?

inhoud-Purpuz-plannerHoe het werkt, staat overzichtelijk toegelicht aan het begin van de planner, maar kort gezegd kent Purpuz acht tools die je helpen om je doel te bereiken:

 1. De Purpuz map helpt je om je dromen te visualiseren;
 2. De Purpuz matrix helpt je om je dromen te ordenen;
 3. Het Purpuz plan helpt je om je doelen op te delen in stappen;
 4. Het Purpuz pad helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde;
 5. De maandplanning geeft je structuur en overzicht;
 6. De weekplanning geeft je jouw dagelijkse to do’s;
 7. Dagreflectie laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien;
 8. Vragen aan jezelf laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst.

Wauw. Opeens is je doel bereikbaar in acht stappen. Praktisch en realistisch, want er staat terecht in Purpuz vermeld dat je niet aan iedere droom tegelijk kunt werken, dus dat je een keuze dient te maken welke droom je als eerste gaat verwezenlijken. De Purpuz Matrix helpt je vervolgens met het maken van die keuze. Fijn!

Door het boek heen staan inspirerende quotes, opdrachten en natuurbeelden en aan het eind van het boek zijn bladzijden gereserveerd waarop jij je creativiteit kwijt kan. Lege pagina’s die je zelf mag invullen met je mantra’s, doodle’s en overige teksten en kunstwerken.

quote-Purpuz-plannerMijn eerste indruk

Ik heb de Purpuz nog niet in gebruik genomen, maar ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Niet wachten om letterlijk te werken aan mijn doelen en daarmee mijn dromen. De Purpuz nodigt me daartoe uit en dat zegt veel over hoe positief mijn eerste indruk is. Ik ben nooit een planwonder geweest en dat iemand anders de structuur heeft uitgezet, is zeer, zeer prettig. Het is nu nog een kwestie van invullen en gaandeweg ontdekken, leren en bijsturen.

Zou je het leuk vinden om te zien hoe ik de Purpuz planner in gebruik neem? Laat het dan weten in de comments!

Ben je naar aanleiding van deze blog nieuwsgierig geworden naar de Purpuz planner? Je kunt hem voor €34,99 bestellen op de website van Purpuz of via hun website gratis downloaden.

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

7 Reacties

W
Reply 23 november 2017

Ben benieuwd naar je bevindingen nu we richting het einde van het jaar gaan!
^W

Judith
Reply 30 december 2016

Ziet er mooi uit! Deze weken zijn natuurlijk planningsweken, dus ik ga hier eens even naar kijken. Lijkt me heel handig.

  Naomi
  Reply 31 december 2016

  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en of het je kan helpen!

Macblogster
Reply 30 december 2016

Super, dit kan ik goed gebruiken. Ik heb verschillende doelen en soms besteed ik te veel aandacht aan het 1 waar ik later meer aandacht aan moet besteden. Zo'n tools is wellicht handig om het overzicht te behouden en even uit je hoofd te stappen.

  Naomi
  Reply 31 december 2016

  Als de lijn eenmaal is uitgedacht en het op papier staat, is het inderdaad een kwestie van het opvolgen van je to do's en een keer per maand een reflectie. Hoef je er niet meer constant over na te denken en het brengt je dichter bij je doelen!

Nathalie
Reply 27 december 2016

Wow super handig! Lijkt me perfect om je doelen mee te behalen!

Liefs, Nathalie

  Naomi
  Reply 31 december 2016

  Misschien kun je het testen met de downloads? Lief dat je een reactie achterlaat! :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *