Drie doelen voor december: de aftrap!


Je kan alles bereiken wat je wilt. Hoewel ik hierin geloof, pas ik het niet altijd toe op mijn eigen leven. Waarom niet, denk je dan? Omdat ik denk ik met teveel dingen tegelijk bezig ben, me niet genoeg focus en me niet volledig toewijd. Want dat vraagt het bereiken van een doel wel, toewijding. Daarom heb ik voor december, de drukke feestmaand waarin je soms opgeslokt wordt door verplichtingen, wat doelen voor mezelf opgesteld, zodat ik niet uit het oog verlies wat ik nou eigenlijk echt wil.

Mijn drie doelen

decide commit succeedTja, wat wil je dan? Ik kan zo een lijst opstellen met dingen die ik zou willen haha! Maar er zijn een paar dingen waar ik al langere tijd mee bezig ben. En dan bedoel ik dat ik er informatie over opzoek, ik al langer met de wens rondloop er verandering in aan te brengen en dat ik er al een halfslachtige poging toe heb gedaan. Maar nu plaats ik het voor december bovenaan mijn prioriteitenlijstje! Mijn drie doelen:

happy-bullet

Minstens drie blogs per week schrijven voor Happy B’s

happy-bullet

Mijn huis opruimen met behulp van the Minimalism Game

happy-bullet

Mijn eetgewoontes aanpassen

Waarom deze doelen?

Drie blogs voor Happy B’s

Ik ben vandaag als social media medewerker gestart bij mijn nieuwe werkgever Vijverberg Juristen! Erg leuk, een nieuwe uitdaging, maar ik wil mijn focus op Happy B’s niet verliezen. Sterker nog, ik wil meer gaan doen voor Happy B’s dan ik nu doe. Ik heb zoveel leuke ideeën in mijn hoofd die ik wil uitwerken, maar ik laat me nog te vaak leiden door de waan van de dag; het huishouden, afspraken, de chaos in mijn hoofd etc.

Het is tijd Happy B’s de prioriteit te geven die het verdient! En de decembermaand is een goede maand om daarmee te beginnen!

Mijn huis opruimen met the Minimalism Game

Het is alweer een jaar geleden dat mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen en ik heb nog geen dag spijt gehad van onze beslissing! Alleen moet ik dus bekennen.. nog steeds zijn niet alle dozen uitgepakt *schaam*. Dit betekent dat nog niet al mijn spullen een vaste plek hebben en dat ik soms iets nodig heb uit een doos waarvoor ik eerst drie dozen opzij moet schuiven. Daar ben ik behoorlijk klaar mee. Ons huis is te klein voor al onze spullen en daarom hebben we al van veel dingen afscheid genomen. Maar we moeten nog meer wegdoen, willen we het maximale uit ons huis halen. Ik ben erg toe aan een thuis waar rust en ruimte heerst.op de bank

Daarom ga ik de komende maand een uitdaging aan, geïnspireerd op the Minimalism Game. Volgens dit spel doe je een maand lang spullen weg. Op de eerste dag van de maand 1 ding, op de tweede dag 2 dingen, op de eenendertigste dag 31 dingen. Ik ken mezelf en weet dat ik er niet aan toe ga komen om hier iedere dag tijd voor vrij te maken, maar dat dit eerder een paar keer per week zal gebeuren. Daarom heb ik opgeteld om hoeveel spullen het uiteindelijk gaat: 496 spullen. Ik ga dus komende maand 496 spullen wegdoen. Klinkt veel he? Maar als ik dan tel dat ik alleen al ongeveer 45 strings/hipsters/boxers/onderbroeken heb, dan moet die 496 wel lukken.

Mijn eetgewoontes aanpassen

Toen ik op mijzelf ben gaan wonen ben ik aangekomen en het is mij niet gelukt die kilo’s er blijvend af krijgen. Ik heb wel eens succesvol dieten gevolgd, maar die kilo’s vlogen er alle keren weer aan toen ik verviel in mijn eigen, aangeleerde gewoontes. Die gewoontes wil ik blijvend aanpassen. En een belangrijke gewoonte daarvan is dat ik minder vlees en andere dierlijke producten wil gaan eten en groente en fruit meer prioriteit wil geven. Dit omdat ik de laatste tijd erg veel trieste video’s heb gezien en verhalen heb gelezen over hoe het eraan toe gaat in de dierenindustrie. Dit knaagt steeds meer aan me en ik vind het steeds moeilijker aan mezelf te verantwoorden dat ik een bijdrage lever aan deze wanpraktijken. Daarom wil ik een stap achteruit (of juist vooruit) doen en mijn dierlijke consumptie terugdringen.

Minder dierlijke vetten in combinatie met meer groente, fruit en andere natuurproducten gaan er hopelijk voor zorgen dat ik straks op meerdere manieren lekkerder in mijn vel zit.

A goal without a plan is simply a wish

De aanpak

Hoe ik het precies ga aanpakken behandel ik in aparte blogs die de komende dagen online komen. Daarin zet ik een zo overzichtelijk mogelijke aanpak uiteen (to do lists!) en vertel ik ook wat meer over het doel, eventuele valkuilen en hoe ik die denk te voorkomen, vind je leuke blogs en artikelen die mij geïnspireerd hebben en… heel belangrijk: de beloning die ik eraan hang als ik mijn doelen haal! (Het leukste gedeelte!!!)

Natuurlijk is het heel logisch om deze uitdagingen aan te gaan in december, de maand van drukte, cadeautjes, en heel veel lekker eten ;). Maar weet je, als ik het nu ga uitstellen tot 1 januari blijf ik misschien uitstellen. En het is nooit een slechte tijd om te beginnen met iets wat je graag wilt toch?

Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Opruimen met Spark Joy
April 17, 2016
Thrive With Less – een documentaire
April 05, 2016
5 favoriete YouTube-kanelen over minimalisme
May 03, 2015
Materialisme: meer is niet zozeer beter
January 21, 2015
Afvallen maakt gelukkig ..?
January 08, 2015
Drie doelen voor december: terugblik + voornemens
January 03, 2015
Drie doelen voor december: update
December 20, 2014
Drie doelen voor december: de aanpak
December 07, 2014
Doelen stellen: bereik wat je wil
November 28, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *