Drie doelen voor december: terugblik + voornemens


Ik stelde mezelf drie doelen voor december en de decembermaand is inmiddels voorbij. Hoe is het gegaan? En, heb ik mijn doelen gehaald?

Ik kondigde in mijn vorige blog, de update, al aan dat ik niet zeker wist of ik ze alledrie zou halen. En dan ging het om mijn doel om 496 dingen te verwijderen uit mijn huis. 496 spullen bleek toch wel een hoog getal! Eentje die ik helaas bij lange na niet wist te halen.. Maar liefst 69 spullen wisten mijn huis in december te verlaten. Daarbij staan nog 30 spullen klaar om weggedaan te worden (handdoeken die ik naar een asiel wil brengen, boeken die verkocht moeten worden of naar de kringloop gaan etc.), maar waar ik dus nog niet aan toe gekomen ben om ze daadwerkelijk te verwijderen uit mijn huis. Dat komt neer op 100 spullen waar ik over heb beslist dat ik afscheid van ze ga nemen. Maar beide getallen, 69 en 100, komen niet in de buurt van bijna 500.

Ik heb dit doel dus niet gehaald. Dat betekent dat ik de beloning van 30 euro die hieraan vast zat ook niet zal krijgen van mezelf. MAAR.. ik heb besloten ermee door te gaan! Een mooi voornemen voor 2015, lijkt me. Ik heb nog een paar ruimtes in mijn huis die uitgemest moeten worden en ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik het getal van 496 zou kunnen halen. Ik moet er alleen wat meer tijd voor gaan uittrekken, ook omdat ik wil dat bruikbare spullen goed op zijn plek komen, bijvoorbeeld dat bruikbare handdoeken naar een asiel worden gebracht in plaats van de prullenbak in gaan.

drie jurkjes

Drie jurkjes die ik heb verkocht, die ik niet meer paste, of nooit droeg.

Wat ik wel heel leuk vind, is dat ik met deze uitdaging allemaal mensen aanstak 🙂 . Maar liefst vier anderen gingen ook aan de slag in hun huis. Mijn vriendin heeft in december zelfs afscheid genomen van 234 spullen! Ze heeft het nog beter gedaan dan ik haha! Ik heb het gevoel dat het onderwerp ‘opruimen / minimaliseren / simplifyen’ erg leeft en ik ben er zelf ook door aangestoken. Vandaar dat ik er ook mee door wil en het lijkt me ook leuk om hier over te blijven bloggen. Want een opgeruimd huis draagt in mijn opinie ook bij aan een opgeruimd en gelukkiger gevoel!

Even wat feitjes op een rij:

happy-bullet Ik heb vier dingen verkocht en dat heeft me 38 euro opgebracht

happy-bullet Ik heb 19 spullen weggegeven

happy-bullet 14 items zijn de textielbak in gegaan

happy-bullet 32 spullen zijn weggegooid

Alles wat ik weg heb gegooid was kapot, niet meer bruikbaar, verouderd, versleten, onhygiënisch om weg te geven etc. Als het in mijn ogen nog goed is, geef ik het namelijk liever weg. Ik heb ook wat beauty producten opgeschreven die ik op heb gemaakt en dus weg heb gegooid. Zij zijn op de lijst bijgeschreven als ik er geen vervanging voor in de plaats heb gekocht en er voorraad voor heb aangebroken, wat namelijk neerkomt op -1 product in je huis.

Tot zover dus het declutteren van mijn woning (en daarmee ook misschien wel mijn leven?)! Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang hierin. Dan nu over naar de doelen die ik WEL heb gehaald!

3 blogs per week op Happy B’s

Tel maar terug, ze zijn verschenen 😉 ! Iedere week drie blogs op Happy B’s. Soms moest ik wat later in de week nog twee posten om aan de drie te komen, maar het is me iedere keer wel gelukt. En ik ga hiermee door, het is fijn dat er regelmatig nieuwe content verschijnt op de site. Met de blogs van Kirsten en Eva erbij vier blogs per week! Wat ik alleen beter wil doen, is mijn blogs iets meer spreiden over de week en vooruit gaan werken. Als ik dan een drukke week heb (zoals met de kerstdagen), dat er wel gewoon wat verschijnt en ik niet daarna als een speer moet gaan schrijven. Lijkt me ook een mooi voornemen voor het komende jaar. En vanuit daar verder uitbouwen naar 5 artikelen per week tot iedere dag een of twee.

Maximaal 1 x per week vlees en 1 x per week vis

Dit is me heel goed afgegaan, maar ook doordat er door anderen rekening met me werd gehouden (lief!). Ik heb het hier over de week met kerst. Op eerste kerstdag werd er vlees gegeten en daar had ik dan ook rekening mee gehouden. Het is tussen mij en mijn vriend echter traditie dat hij voor mij kookt op kerstavond, dus hij moest rekening houden met het feit dat daar niks van vlees tussen mocht zitten. Uiteindelijk heeft hij een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel gezet met een kaasburger! En op ‘derde’ kerstdag zijn we bij vrienden gaan eten die ook volop vegetarisch hadden gekookt. Erg lief allemaal. Ik heb voor kerst trouwens een kookboek gekregen, De snelle vegetariër, en heb zin om daar wat uit te koken!

De weken vliegen overigens voorbij. Gisteren (op vrijdag) moest ik voor mezelf nagaan wanneer ik voor het laatst vis had gegeten en dat was dus de zondag ervoor. Moeiteloos 5 dagen niet gedacht aan vis en vegetarisch gegeten, buiten oudejaarsavond om, toen werd er vlees gegeten. Vleesvervangers eten gaat steeds meer in mijn systeem zitten en zelfs ook in dat van mijn vriend. Er ligt ook ontzettend veel lekkers in de supermarkten! Het aanbod is echt best groot. En ik vind het ook geen probleem om bij een pasta wat gehakt voor mijn vriend te rullen en zelf niks te nemen. Ik mis het niet echt.

Change = focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new

Ik ga deze richtlijn van 1 x vlees en 1 x vis per week dus ook voor mezelf aanhouden, maar wil wel flexibel zijn bij anderen. Mocht ik een keer drie avonden in de week bij anderen eten, moet het kunnen dat ik dan twee keer vlees eet in plaats van een. Maar ik voel me zeer goed bij de gedachten dat ik aanzienlijk minder dieren eet. Zeker in de huidige tijd van zoveel alternatieven.

De beloning

Dan nu: de beloning! Want ik heb twee van de drie doelen gehaald! In de aanpak schreef ik dat ik mezelf 30 euro per gehaald doel zou ‘geven’. Dat betekent dat ik nu 60 euro uit mag geven aan iets leuks voor mezelf! Hmmmm…… wat zal dat worden?? 🙂 Ik denk dat ik het nog even apart houd en wacht tot ik de 496 spullen heb weggedaan. Dan kan ik dat ook nog belonen en zo iets moois met een groter bedrag doen. Misschien die oorbellen van Chanel. Maar misschien toch nog iets anders. Iets nuttigs voor de site.. en we willen het huis ook nog verder opknappen. Of misschien toch die oorbellen van Chanel. Oh dat had ik al gezegd! 😉

Dit was het dan, mijn terugblik op mijn doelen voor december! Bedankt voor het lezen van mijn blogs en ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Als jullie nog ergens vragen over hebben of meer willen lezen over het een of ander, of meer tips willen, laat het dan achter in de comments. Ik hoor het graag!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Opruimen-met-Spark-Joy
Mijn eerste YouTube-video: Opruimen met Spark Joy
September 25, 2016
Een avondje rommelen
June 19, 2016
Je ideale interieur
May 06, 2016
Opruimen met Spark Joy
April 17, 2016
Thrive With Less – een documentaire
April 05, 2016
5 favoriete YouTube-kanelen over minimalisme
May 03, 2015
Eva’s Happiness Project: energie
April 10, 2015
opruimen-met-marie-kondo
Populair: opruimen met Marie Kondo
March 15, 2015
Materialisme: meer is niet zozeer beter
January 21, 2015

2 Reacties

Mary
Reply 4 januari 2015

Heel goed van je Naomi! En inderdaad het heeft een aanstekelijk effect. Er is al een en ander gegaan naar de kringloop , maar er staan weer 15 dingen klaar. Iemand nog interesse in een typemachine of een viewer voor super 8 filmpjes? Zelfs de foto's en bewaarde papieren (reis)herinneringen aan het uitzoeken☺️. Blijf jou en je freelancers met belangstelling volgen.
Succes en een geslaagd en opgeruimd 2015!
Mary

    Naomi
    Reply 5 januari 2015

    Dankjewel Mary, jij natuurlijk ook een troepvrij 2015 gewenst ;-) . Heel leuk om te lezen dat het een aanstekelijk effect heeft en dat je zo doorpakt met opruimen. Bedankt voor je reactie en voor het volgen van onze berichten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *