Dromen bij B&B le Rêve


‘Was dit altijd al een droom van jullie?’ vraag ik Karin, een van de eigenaren van bed and breakfast Le Rêve Maastricht. ‘Dat niet per se, maar we willen graag onze gasten een plek bieden waar ze kunnen dromen.’ Wij zitten op dat moment buiten, terwijl de zonsondergang het uitzicht over de maisvelden en Maastricht een gouden gloed geeft. De kat loopt over het grasveld, er liggen twee honden aan onze voeten en een stukje verderop bevinden zich een haan, kippen en een varken. Frank, de andere eigenaar, heeft zojuist op open vuur mosselen staan koken. Dit is het buitenleven, het goede leven, bedenk ik mij. Mijn eerste droom is een feit: ik stel mij voor hoe het zou zijn als ik zelf zo’n huis had, met allemaal lieve dieren om mij heen.

Yoga op het gras

Later in de week, als ik met mijn rug in het gras ontspanningsoefeningen lig te doen terwijl de ochtendzon net tevoorschijn komt, ervaar ik nog zo’n moment. Terwijl yogalerares Fanny Bartels ons door de oefeningen praat, voel ik mij bevoorrecht dat ik mijn allereerste yogales (ja ja, ik zet wel een standaard) op zo’n plek mag volgen. Hoe relaxt zou het zijn als je dit gewoon elke dag zou kunnen doen, yoga op het gras, in de buitenlucht? (Het wisselvallige weer in Nederland daargelaten.) Bij Le Rêve kan het in ieder geval. Geef gewoon aan wat je wilt en Frank en Karin kijken of ze het voor je kunnen regelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Karin vertelt mij dat hoe zij wonen na acht jaar inmiddels ‘normaal’ is geworden voor ze. Doordat de gasten van de B&B ze echter constant wijzen op de luxe, de ruimte, het uitzicht en de zonsondergangen, kijkt ze er toch regelmatig weer met andere ogen naar. ‘Ik word me er dan weer echt even bewust van.’ Terecht, want wat een unieke plek is het.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Margraten
Historie in Zuid-Limburg: WOII
September 23, 2017
Gulpener
Mijn eigen biertje brouwen bij Gulpener
September 22, 2017
Sittard
Struinen door sfeervol Sittard
September 21, 2017
Trash Deluxe eetruimte
Tres sjiek Trash Deluxe
September 17, 2017
Gulpener bier
Vrijheid pluk je: hop oogsten met Gulpener
September 15, 2017
Maison Village eetkamer
Magnifiek: Maison Village
September 14, 2017
Gerecht Prix de Rome
Op pad met chef Wouter
September 13, 2017
Limburg Lonkt week 2
Limburg Lonkt: impressie week 2
September 13, 2017
chalet panormacamping Gulperberg
Glamping op de Gulperberg
September 11, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *