Dromen bij B&B le Rêve


‘Was dit altijd al een droom van jullie?’ vraag ik Karin, een van de eigenaren van bed and breakfast Le Rêve Maastricht. ‘Dat niet per se, maar we willen graag onze gasten een plek bieden waar ze kunnen dromen.’ Wij zitten op dat moment buiten, terwijl de zonsondergang het uitzicht over de maisvelden en Maastricht een gouden gloed geeft. De kat loopt over het grasveld, er liggen twee honden aan onze voeten en een stukje verderop bevinden zich een haan, kippen en een varken. Frank, de andere eigenaar, heeft zojuist op open vuur mosselen staan koken. Dit is het buitenleven, het goede leven, bedenk ik mij. Mijn eerste droom is een feit: ik stel mij voor hoe het zou zijn als ik zelf zo’n huis had, met allemaal lieve dieren om mij heen.

Yoga op het gras

Later in de week, als ik met mijn rug in het gras ontspanningsoefeningen lig te doen terwijl de ochtendzon net tevoorschijn komt, ervaar ik nog zo’n moment. Terwijl yogalerares Fanny Bartels ons door de oefeningen praat, voel ik mij bevoorrecht dat ik mijn allereerste yogales (ja ja, ik zet wel een standaard) op zo’n plek mag volgen. Hoe relaxt zou het zijn als je dit gewoon elke dag zou kunnen doen, yoga op het gras, in de buitenlucht? (Het wisselvallige weer in Nederland daargelaten.) Bij Le Rêve kan het in ieder geval. Geef gewoon aan wat je wilt en Frank en Karin kijken of ze het voor je kunnen regelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Karin vertelt mij dat hoe zij wonen na acht jaar inmiddels ‘normaal’ is geworden voor ze. Doordat de gasten van de B&B ze echter constant wijzen op de luxe, de ruimte, het uitzicht en de zonsondergangen, kijkt ze er toch regelmatig weer met andere ogen naar. ‘Ik word me er dan weer echt even bewust van.’ Terecht, want wat een unieke plek is het.

le reve

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Wellness
Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg
November 11, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *