Elf maanden later…


Het is alweer elf maanden geleden dat ik naar huis keerde na mijn tienweekse avontuur in Zuid-Limburg. In die elf maanden heb ik niet stilgezeten, ondanks dat ik mijn ervaringen niet heb gedeeld op mijn blog en social media. In deze blog een update.

Bloggen als beroep?

Sinds de oprichting van happybs.nl in 2012 ben ik altijd een onregelmatige blogger geweest. De voldoening na het creëren van een mooie blog, de positieve reacties en de groei in websitebezoekers bleken niet genoeg motivatie voor een strakke blogplanning, waardoor de content te veel afhing van de waan van de dag. Geen inspiratie? Geen blog. Een afspraak met vrienden? Geen tijd om een blog te schrijven. Daar kwam overigens wel een behoorlijk schuldgevoel en een permanent zeurend stemmetje in mijn hoofd (‘je moet eigenlijk weer een blog plaatsen’) bij kijken.

De vraag wat ik zou kunnen bereiken als ik ál mijn tijd in het bloggen zou steken – en het niet naast mijn baan zou doen – bleef mij echter bezighouden. Zou ik kunnen en willen leven van het bloggen? De Limburg lonkt campagne bood de kans het antwoord te vinden op deze vraag.

Geleerde lessen uit Limburg lonkt

Wat een unieke ervaring was dat, Limburg lonkt. Ik ben dankbaar dat ik het mee heb mogen maken, al moest ik er letterlijk even van bijkomen na terugkomst en alles wat ik had meegemaakt een plekje geven.

Weer thuis concludeerde ik al snel dat ik geen behoefte meer had om dingen te delen. Geen foto’s en stories meer op Instagram, geen blogs meer op Happy B’s. Ik vond het fijn dat dat niet meer ‘moest’, dat ik mijn mobiele telefoon in mijn tas kon laten als ik uit eten ging bijvoorbeeld. Mijn ervaringen, mijn beleefde momenten, mijn gedachtes… ze zijn van mij en mogen van mij blijven. Ik hoef ze niet met iedereen te delen.

Zo ook met hetgeen ik creëer. Fijn als dat van mij mag blijven, ik daar blij mee mag zijn en dat dat niet beoordeeld hoeft te worden door andere partijen. Dat ik zelf de keuze mag maken wat ik de wereld in wil slingeren en wat niet.

Je begrijpt… ik moest uiteindelijk de conclusie trekken dat deze behoeften niet matchen met het profiel van iemand die van het bloggen zijn/haar beroep zou willen maken. Dan moet je gewoon regelmatig produceren, naar buiten treden, je gezicht laten zien. En ik vind het ook fijn om in de luwte te leven en niet constant mijn hoofd op een selfie te moeten zetten.

Ik had wel al snel weer zin om aan de slag te gaan, om te gaan werken. Terug de zakelijke wereld in, een wereld die mij goed bevalt. Om weer in een professionele werksfeer mijn beroep uit te kunnen oefenen en daar verder in te groeien.

Stop ik dan helemaal met bloggen?

Of ik helemaal stop met bloggen, daar kan ik nog niet met 100% zekerheid antwoord op geven. Ik heb mijn bloggersperiode wel een einddatum gegeven op mijn LinkedIn-profiel en cv, maar laat voorlopig mijn blog wel live staan. En wie weet, krijg ik over een tijdje toch weer zin om wat te plaatsen. Dan is die ruimte daarvoor. Ik beloof alleen niets.

En verder…

…gaat het hartstikke goed met me 🙂 . Ik ben inmiddels acht maanden aan de slag als zzp’er in de marketing en communicatie en dat gaat zeer succesvol. Op dit moment zit ik vijf dagen per week op opdracht.

De avonden en weekenden vul ik met mijn familie en vrienden en alle leuke dingen die ik met ze mag beleven. Ik geniet van mijn vrije tijd en probeer, nadat ik al de hele dag achter de laptop heb gezeten, die ’s avonds zo min mogelijk te openen. En als ik dat wel doe, is dat meestal ter ontspanning of ontplooiing.

Ik ga dit jaar voor het eerst, of in ieder geval sinds ik mij kan herinneren, twee keer op vakantie. De prognose is dat ik mijn omzetdoel ruimschoots ga behalen. Ik ben gaan sporten en gezondere eetgewoontes aan het aanleren. Ik interesseer mij nog steeds voor zelfontplooiing, minimalisme, duurzaamheid en dierenwelzijn en ben mijn oude liefdes voor o.a. mode, muziek, zingen en lezen aan het herontdekken.

Verder ben ik ook nog steeds op een ontdekkingsreis in en met mijzelf. Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe liefde (of crush, de tijd zal het leren) gevonden in country, de Amerikaanse muziekstijl, maar ook de (buiten)levensstijl en interieurstijl (vooral die van Joanna Gaines). Ik heb een idee voor een nieuw goed doel. Ik droom van een vrijstaand huis en een opvang voor mishandelde en verwaarloosde dieren. Van een Master in de marketing. En van een eigen bruidsmodezaak.

Maar, terwijl ik droom, ben ik heel blij met mijn huidige leven. Ook al is het keer op keer zoeken naar een goede balans tussen verplichtingen, afspraken en vrije tijd, ik maak stappen op gevoel en weet inmiddels dat ik niet bang ben om een andere stap te maken als die beter voelt. En zo vind ik steeds opnieuw mijn pad.

Ervaar, leer en stuur bij. Dan ontvouwt jouw mooiste leven zich vanzelf.

Liefs,

Naomi

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *