Energetische behandelingen bij Leonardus


‘Morgenochtend heb ik een energetische behandeling gepland staan.’ ‘Wat is dat?’ vroeg mijn vriend aan de andere kant van de lijn. Ik wist het eigenlijk niet zo goed. ‘Iets met energieën.’ Gelukkig gaf de video op de website van energetisch centrum Leonardus een eerste indruk. ‘Door het oplossen van energieblokkades kunnen mensen het geluk in hun leven weer vinden of hun problemen oplossen,’ aldus energetisch therapeut Leon Bemelmans. Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt.

De volgende ochtend checkte ik mij in bij appartementen Leonardus, want daar waar ik de behandelingen zou volgen, zou ik ook slapen. Ik werd hartelijk ontvangen door Monique Bemelmans. Zij bracht me naar het appartement waar ik de komende nachten zou verblijven, een ruim, licht en gezellig appartement. Vlak nadat ik geïnstalleerd was, was het tijd voor mijn eerste energetische behandeling van 45 minuten. Ik zou er de twee dagen die erop volgden nog twee krijgen.

Leon vertelde me rustig wat de behandeling inhield. Volgens de techniek Jin Shin Jyutsu kent het lichaam 26 energiesloten en 12 energiebanen. Leon verbindt die door er (lichte) druk op te zetten. Als ze verbonden zijn kan je energie goed doorstromen in je lijf, zo niet, blijft de energie ergens steken.

Bij mij persoonlijk bevindt de meeste energie zich rond mijn hoofd, nek en schouders. Ik ben namelijk een denker en heb dus moeite de energie door te laten stromen door mijn lijf en daarmee goed te aarden. Die energieblokkade bevindt zich volgens Leon vaak in de borstkas en wordt 9 van de 10 keer opgebouwd door een jeugdtrauma. Het zou bij mij kunnen; ik ben namelijk als kind met regelmaat gepest en was erg goed in leren. Misschien dat ik in die periode meer ben gaan bouwen op mijn verstand.

Koud en warm

Met mijn ogen dicht op de behandeltafel twijfel ik nog een beetje of ik in deze vorm van therapie geloof. Ik merk namelijk niks en mijn ongeduldige aard wil graag snel resultaat zien. Totdat Leon opeens zijn stoel tot achter mijn hoofd verschuift en mijn schouders vastpakt. Binnen no time voel ik de warmte bij mijn nek en schouders en krijg ik het koud over heel mijn lichaam. Ik heb de behoefte een dikke deken over me heen te trekken. ‘Dat is jouw energie die je nu voelt, niet iets wat ik doe’, vertelt Leon me. De kou duidt op de ontbrekende energie in mijn lichaam, die dus moeite heeft zich warm te houden. Ik vind het een bizarre gewaarwording.

De dagen erna kom ik graag terug bij Leon. Het zijn toevallig dagen waarin ik merk veel in mijn hoofd te zitten, dus ik omarm de behandelingen en hoop wat meer uit mijn hoofd te komen. Leon geeft me nog tips voor thuis: even te mediteren als ik moeite heb te gronden (hoeft niet per se in meditatiehouding, dat kan ook door even te wandelen), goed stil te staan bij wat mijn lichaam mij zegt (als mijn darmen, mijn zwakke punt, opspelen bij mijzelf nagaan wat er niet helemaal goed gaat) en ademhalingsoefeningen te doen. Voor dat laatste krijg ik een cd van hem mee.

Ik vind het jammer dat het na de derde behandeling ophoudt. Graag had ik willen weten wat er was gebeurd als ik iets langer door was gegaan, of ik een break-through had gekend ofzo. Bij Leonardus is het mogelijk om op bootcamp te gaan: je zondert je dan vijf dagen bij ze af en krijgt in die dagen negen behandelingen. Je overnacht in een van de appartementen en de tijd ertussen gebruik je om tot jezelf te komen. Het lijkt mij mega interessant om te kijken wat dat nou precies met je doet, als je je echt 100% kunt focussen op het terugvinden van je energiebalans.

Iets om te onthouden, want het is een fijne plek om te zijn. Letterlijk te ‘zijn’. Bij Leon en Monique heb ik heel sterk het gevoel dat je mag zijn, gewoon als jij, als wie jij bent. Ze creëren een welkome sfeer, in het appartement, tijdens het ontbijt en tijdens de behandelingen. Eentje waar je goede energie van krijgt!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
kathedraal valkenburg
Verken veelzijdig Valkenburg
October 27, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *