Energie: de basis van succes


Je fit voelen, zowel fysiek als mentaal, speelt een enorme rol in je eigen succes. Want wie zich energiek voelt, straalt dat ook uit. Wie energiek is, is in staat meer en langer te presteren. Wie energiek is, in staat zich beter te concentreren. Als je lichamelijk en mentaal op je fitst bent, presteren je lichaam en geest ook op hun hoogste niveau. Oftewel:

Hoe fitter je bent > hoe sneller en beter je presteert > hoe meer je gedaan krijgt > hoe succesvoller je wordt, op welk gebied dan ook

We weten het waarschijnlijk allemaal, maar beseffen het ons pas als we ons juist niet fit voelen. Zo werd het mij de afgelopen twee weken weer duidelijk dat ik mijn energie behoorlijk verwaarloos af en toe. En dat me dat dan in de weg staat. Als ik mijn energie verwaarloos vraag ik te veel van mijzelf, ben ik alleen maar aan het rennen, pak ik te weinig slaap en eet ik te ongezond. Vervolgens begint er dan een verkoudheid te sluimeren, krijg ik keelpijn, hoestbuien en moet ik uitrusten als ik de trap twee keer op en neer ben gelopen, omdat ik totaal futloos ben. Energieniveautje van nul.

Er begint dan een intern gevecht. ‘Ik zou wat rustiger aan moeten doen’ vs. ‘Ik kan het mij niet veroorloven rustiger aan te doen’. Mentaal ook volledig uitputtend, maar uiteindelijk is het zo dat als je lang genoeg wacht je gewoon gedwongen wordt door je lijf wat meer rustmomenten te pakken. Om je batterij op te laden. Je kan het dus maar beter voor zijn.

Focus op energie

Ik voel dat ik op een kantelpunt in mijn leven sta. Er staat mij een prachtig avontuur te wachten en voor het eerst sinds jaren voel ik weer iets in mij borrelen. Excitement (ja sorry, vind dat toch beter passen dan de Nederlandse vertaling ‘opwinding’) om alles wat komen gaat. Alsof er weer wat leven in mij aangewakkerd is.

Dit besef, het besef dat dit het moment is alle kansen aan te grijpen en er helemaal voor te gaan, maakt mij ook bewuster van het feit dat mijn basis-energie wel een oppepper kan gebruiken. Als ik mijn gemiddelde energieniveau een cijfer zou moeten geven, zou ik op een 6,5 uitkomen. In principe dus wel een voldoende, maar ik heb regelmatig last van energiedips, concentratie-issues en stressgevoelens. Graag zou ik naar die 8,5-9 toe willen, willen bruisen van de energie! Hoe ik dat kan bereiken?

Lees het morgen in de blog Focus op energie: de basis van succes!

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

energie: de basis van succes
Focus op energie: de basis van succes
August 09, 2017
Eva’s Happiness Project: energie
April 10, 2015
Zach Sobiech: doodziek maar gelukkig
December 09, 2013
Van glimlachen word je happy!
May 14, 2013

2 Reacties

Edith
Reply 9 augustus 2017

Ik was erg benieuwd naar je vervolg van gisteren , het raakte me gisteren toen je zei: Hoe fitter je bent > hoe sneller en beter je presteert > hoe meer je gedaan krijgt > hoe succesvoller je wordt, op welk gebied dan ook

Waarom? Omdat ik denk dat dat een makkelijke onliner is, ik lees fit is goed, fit is succesvol. Ik denk dat succesvol niet eraan ligt hoe fit je bent. Meer persoonlijkheid, ontwikkeling in jezelf. Investeren. In je kunnen. Iemand die niet zo fit is, kan zijn,is minder succesvol? Succesvol is niet je fitheid. Want als; je niet fit kan zijn door bv een handicap? Chronische moeheid? Of gewoon een gezin draaiende houden?
Is je prioriteit dan niet gewoon het beste uit je dag halen? Doorbijten? Carpe diem?

Ik moest dit gewoon gezegd hebben, slapen, eten en een opgeruimd huis.... das te makkelijk. Er is echt meer....

Misschien minder leuk om te lezen, maar geloof mij : mijn intensie naar jou en de medemens zijn echt superoprecht en goed bedoeld. Fit en succesvol is wat mij betreft meer omvattend!

Heel veel succes om het mooie en prachtige Limburg en Maastricht te laten zien!!!! Geniet ervan!!!

  Naomi
  Reply 10 augustus 2017

  Hoi Edith,

  Dank je voor je reactie! Vind het helemaal niet minder leuk om te lezen hoor, een opbouwende kritische noot is altijd welkom.

  Ik weet dat succes uit meer bestaat dan alleen energiek en fit zijn, maar deze blogs waren er om aan te tonen hoe energiek/fit zijn bijdraagt aan je succes. Daar heb ik zaken als zelfontplooiing/zelfkennis/liefde/omstandigheden etc. inderdaad buiten gelaten, omdat energie de insteek van deze blogs was - en niet succes. Daarbij definieert deze blog niet wat succes precies is, want dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik ben er alleen echt van overtuigd dat hoe beter je voor jezelf zorgt, je succesvoller zult zijn, op welk gebied dan ook. Bovendien denk ik ook dat het verheven is; als je meer investeert in je fysiek, je daarmee ook investeert in mentale fitheid en andersom. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, zoals mensen met een chronische ziekten.

  Verklaart dit wat meer mijn bedoeling achter deze blogs? Nogmaals bedankt voor je reactie!

  Groetjes,
  Naomi

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *