Geluk is een feestje


Wist jij dat wij in Nederland openluchttheaters hebben? Ik dus niet, tot ik uitgenodigd werd voor een avond in Openluchttheater Valkenburg, het oudste openluchttheater van Nederland, dat vorig jaar haar 100ste verjaardag vierde. Bijna had die verjaardag er niet geweest, als een groep gepassioneerde vrijwilligers zich zo’n tien jaar geleden niet hadden ingezet tegen de sluiting. Inmiddels is het theater in ere hersteld, gemoderniseerd en succesvoller dan ooit!

Openluchttheater Valkenburg

Ik ontmoet Melissa en Mari√ętte, die zich allebei belangeloos inzetten voor dit theater. Vol passie vertellen ze over de geschiedenis, over mooie optredens en wat precies hun taken zijn in dit theater. Zij combineren beiden het vrijwilligerswerk met een baan, maar vinden dat geen probleem, omdat het echt een hobby voor ze is. Dat straalt ook van ze af. Als ik vraag hoeveel uren ze werken, beginnen ze te lachen. ‘Geen idee, maar het zijn er veel. Daarentegen zien we de mooiste optredens en uitvoeringen!’

De Edwin Evers band

Die avond is het de beurt aan de Edwin Evers band. Ik heb nog nooit een optreden van ze gezien, maar mij was ingefluisterd dat het een van Neerlands beste bands is, dus ik heb behoorlijk veel zin in de avond. Ik krijg eerst een tour, onder andere door de grot, waar zich nog een kleiner podium bevindt. Ik mag ook een kijkje nemen achter het podium waar de bandleden straks plaats zullen nemen.

Het is helemaal uitverkocht. Er hangt een goede sfeer, iedereen heeft wel zin in een feestje. Edwin Evers en zijn band hebben dan ook niet veel tijd nodig om de mensen aan het dansen en meezingen te krijgen. Zelf heb ik de tijd van mijn leven. Ik hou heel erg van muziek en vraag mij af waarom ik niet vaker naar zulke optredens ga. Aan de andere kant was het daarom nu extra speciaal, zeker in de magische setting bij de grotten.

Publiek Openluchttheater Valkenburg

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Wellness
Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg
November 11, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *