Geluk is een feestje


Wist jij dat wij in Nederland openluchttheaters hebben? Ik dus niet, tot ik uitgenodigd werd voor een avond in Openluchttheater Valkenburg, het oudste openluchttheater van Nederland, dat vorig jaar haar 100ste verjaardag vierde. Bijna had die verjaardag er niet geweest, als een groep gepassioneerde vrijwilligers zich zo’n tien jaar geleden niet hadden ingezet tegen de sluiting. Inmiddels is het theater in ere hersteld, gemoderniseerd en succesvoller dan ooit!

Openluchttheater Valkenburg

Ik ontmoet Melissa en Mari√ętte, die zich allebei belangeloos inzetten voor dit theater. Vol passie vertellen ze over de geschiedenis, over mooie optredens en wat precies hun taken zijn in dit theater. Zij combineren beiden het vrijwilligerswerk met een baan, maar vinden dat geen probleem, omdat het echt een hobby voor ze is. Dat straalt ook van ze af. Als ik vraag hoeveel uren ze werken, beginnen ze te lachen. ‘Geen idee, maar het zijn er veel. Daarentegen zien we de mooiste optredens en uitvoeringen!’

De Edwin Evers band

Die avond is het de beurt aan de Edwin Evers band. Ik heb nog nooit een optreden van ze gezien, maar mij was ingefluisterd dat het een van Neerlands beste bands is, dus ik heb behoorlijk veel zin in de avond. Ik krijg eerst een tour, onder andere door de grot, waar zich nog een kleiner podium bevindt. Ik mag ook een kijkje nemen achter het podium waar de bandleden straks plaats zullen nemen.

Het is helemaal uitverkocht. Er hangt een goede sfeer, iedereen heeft wel zin in een feestje. Edwin Evers en zijn band hebben dan ook niet veel tijd nodig om de mensen aan het dansen en meezingen te krijgen. Zelf heb ik de tijd van mijn leven. Ik hou heel erg van muziek en vraag mij af waarom ik niet vaker naar zulke optredens ga. Aan de andere kant was het daarom nu extra speciaal, zeker in de magische setting bij de grotten.

Publiek Openluchttheater Valkenburg

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Margraten
Historie in Zuid-Limburg: WOII
September 23, 2017
Gulpener
Mijn eigen biertje brouwen bij Gulpener
September 22, 2017
Sittard
Struinen door sfeervol Sittard
September 21, 2017
Trash Deluxe eetruimte
Tres sjiek Trash Deluxe
September 17, 2017
Gulpener bier
Vrijheid pluk je: hop oogsten met Gulpener
September 15, 2017
Maison Village eetkamer
Magnifiek: Maison Village
September 14, 2017
Gerecht Prix de Rome
Op pad met chef Wouter
September 13, 2017
Limburg Lonkt week 2
Limburg Lonkt: impressie week 2
September 13, 2017
chalet panormacamping Gulperberg
Glamping op de Gulperberg
September 11, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *