Gelukkig werken met Onno Hamburger


Recentelijk ontmoette ik Onno Hamburger. Onno is in het dagelijkse leven coach/trainer en een van de twee schrijvers van het boek Gelukkig werken. Ook beheert hij geluk.startpagina.nl. Maar gelukkig werken, wat is dat dan eigenlijk?

Een uitdagende baan, leuke collega’s, een goed salaris.. dat wil iedereen in zijn/haar werk. Maar als je echt gelukkig wilt zijn in je werk, moeten je basale behoeften volgens Onno en de zelf determinatie theorie worden vervuld. Dat zijn je behoeften aan autonomie (zelfstandigheid), onderlinge verbondenheid en een gevoel van competentie (ergens geschikt voor zijn). Ondanks dat iedereen in het algemeen andere behoeftes heeft, geldt dat voor alle werkenden aan deze basale behoeften moet worden voldaan. Dit is de basis voor geluk in je werk.

In het boek Gelukkig werken pennen Onno en Ad Bergsma ook drie hoofdbestanddelen neer, namelijk:

  • Hoeveel plezier ervaar je?
  • In hoeverre ben je in staat je eigen kwaliteiten/talenten te benutten?
  • Ervaar je je werk als zinvol?

Daarin zie ik twee behoeften vanuit de zelf determinatie theorie terug, namelijk die van onderlinge verbondenheid (je werk als zinvol ervaren) en het gevoel van competentie. Alleen het plezier ervaren onderscheidt zich van de behoefte aan autonomie.

Zelf herken ik alle behoeften in het werk dat ik doe voor mijn huidige werkgever en heb gedaan voor mijn vorige werkgevers. Ik moet het gevoel hebben dat ik geschikt ben voor het werk, anders word ik onzeker. Ik wil zelfstandig opereren en daar lichtjes in gestuurd worden. Ook zie ik graag terug waar ik het allemaal voor doe; als ik voor mijn gevoel voor niets zit te werken, doe ik het liever niet. En als laatste: plezier erin hebben vind ik uiterst belangrijk. De vorige drie behoeften zullen daaraan bijdragen.

Ik sliep en droomde dat het leven vreugde was. Ik ontwaakte en zag: het leven is plicht. Ik werkte en zie: de plicht is vreugde. – Rabindranath Tagor

Mijn huidige balans tussen werken voor een werkgever en werken voor Happy B’s past me als een jas. Ik ben enorm leergierig, heb veel energie en dat resulteert erin dat ik soms 12 uur op een dag werk. Zo af en toe rijst bij mij dan de vraag of het goed is, dat ik zoveel werk. Want het is nu zaterdag en ik zit ook nu weer achter mijn laptop. Natuurlijk wil ik wat opbouwen met Happy B’s en dat vind ik enorm leuk om te doen. Zoals veel ondernemers ben ik wat dat betreft 24/7 bezig met mijn bedrijf. Maar wanneer kantelt dat enthousiasme en bevlogenheid naar werkverslaving?

Onno leert me aan de hand van een artikel van Wilmar Schaufeli dat het verschil zit in de drie basisbehoeften; de behoeften aan autonomie en verbondenheid hangen positief samen met bevlogenheid. Het gebrek aan autonomie en een gevoel van competentie hangt echter samen met werkverslaving. En het verschil, of je bevlogen of werkverslaafd bent, zul je merken: bij het eerste ben je tevreden, heb je een pro-actieve houding en een goede geestelijke en fysieke gezondheid, bij het tweede juist het tegenovergestelde. Door niet genoeg aandacht te besteden aan de drie basale behoeften, werk je zelfs stress in de hand.

Ben jij gelukkig in je werk? Of voel je dat er wat aan scheelt? Krijg meer inzicht in wat jou (on)gelukkig maakt in je werk binnen 5 tot 7 coachingssessies van 1,5 uur van Onno Hamburger. Meld je hier aan voor een (kosteloos) intake gesprek. Vergeet daarbij niet de code #HAPPYBSGW te vermelden, dan krijg je 15% korting op de totaalprijs van de sessies!

Een uitgebreide review van het boek houden jullie van me tegoed! Er liggen eerst nog wat andere boeken op de stapel, maar dan hebben jullie wat om naar uit te kijken. Tot die tijd kun je voor meer inspiratie over geluk op het werk terecht op gelukkigwerken.nl… en op Happy B’s natuurlijk! 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *