Afgestudeerd! Een Happy Bachelor


Ik ben twee maanden geleden geslaagd voor mijn hbo-diploma, maar sinds vandaag voelt het pas officieel: ik heb mijn handtekening onder het papiertje gezet. Wat een heerlijk gevoel! Nu mag ik geoorloofd alle overbodigheden in mijn huis die te maken hadden met school weggooien.

diploma MIC

Slagen was mijn grootste doel voor 2013, omdat ik eigenlijk in 2012 al af had willen studeren. Toch kon ik toen niet de motivatie vinden om mijn scriptie af te maken. Terwijl mijn scriptie nota bene zo’n leuk onderwerp had: deze website! Maar ik wist niet waar ik moest beginnen en het kon me allemaal even niets meer schelen.

Zorgeloze zomer

Uiteindelijk was het het vooruitzicht van een zomervakantie die me harder liet werken. Ik had in 2012 geen vakantie gehad en voor juni 2013 stonden acht dagen Italië gepland. En deze acht dagen wilde ik dolgraag in vrijheid doorbrengen, niet met een constant zeurende stem in je hoofd die je de hele tijd helpt herinneren aan de scriptie. Door deze voor mij ultieme wens, heb ik een enorme eindspurt gemaakt en is het me gelukt: voor mijn vakantie naar Italië had ik mijn scriptie verdedigd en mijn studie met een voldoende afgerond.

Vind je motivatie

Ben jij dus bezig met een scriptie, of met een ander groot project en lukt het allemaal even niet meer? Probeer iedere dag weer moed te verzamelen om opnieuw te beginnen en door te gaan. Erken dat je het misschien niet meer overziet, maar ga ervoor. Zoek naar hetgeen je ECHT motiveert, wat je wilt doen nadat je het project hebt afgerond. Iets wat je dolgraag wil en wat een enorme beloning is voor jezelf, die je niet krijgt als je je opdracht niet afrondt (dit hoeft dus niet per se een materiële beloning te zijn). En geef de moed vooral niet op, want ik heb maanden gezocht naar mijn motivatie en vond hem uiteindelijk, ook al had ik dat misschien niet meer verwacht.

quote

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Happiness is the secret to beauty
April 04, 2016
Een nieuwe website
February 09, 2016
Quote: happiness vs hunger
December 06, 2015
Tweedehands geluk
July 07, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015

1 Reacties

Martijn Roskes
Reply 9 september 2013

De hamvraag is: Heb je genoten van je vakantie?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *