Het leven riep me in Maastricht


Ondanks dat ik al een paar keer in Maastricht ben geweest en er zelfs een keer mijn verjaardag heb gevierd met vrienden, heb ik de Maasstad de afgelopen dagen opnieuw leren kennen. Voor de wedstrijd #LimburgLonkt moest ik naar Maastricht voor het finalegesprek. Tijdens mijn trip heb ik de stad op een heel andere manier bekeken dan ik alle keren daarvoor had gedaan. Doordat ik voor het eerst in mijn eentje was, heb ik de stad heel bewust ervaren, in al zijn schoonheid. Met in mijn achterhoofd het gevoel van vrijheid die de blogsabbatical mij kan bieden, heb ik op mijn gemak door de straten gestruind op zoek naar leuke winkels, gezellige restaurants, mooie panden en bijzondere plekjes. Waar ik rechtsaf wilde, ging ik rechts, waar ik tien minuten stil wilde blijven staan voor een foto, bleef ik staan. Wat een heerlijk gevoel.

Waarom Maastricht?

Omdat Maastricht gastvrij, gezellig, cultureel en bourgondisch is, antwoorden locals als ik ze die vraag stel. Ze zijn louter positief over hun eigen stad en hoeven niet lang na te denken over een antwoord. Zij noemen ook de hechte gemeenschap, het rijke aanbod aan winkels en de historische binnenstad. ‘Er is veel te zien en veel te doen.’

Dat kan ik alleen maar beamen. Het leven roept je in Maastricht!

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Wellness
Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg
November 11, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *