Het leven riep me in Maastricht


Ondanks dat ik al een paar keer in Maastricht ben geweest en er zelfs een keer mijn verjaardag heb gevierd met vrienden, heb ik de Maasstad de afgelopen dagen opnieuw leren kennen. Voor de wedstrijd #LimburgLonkt moest ik naar Maastricht voor het finalegesprek. Tijdens mijn trip heb ik de stad op een heel andere manier bekeken dan ik alle keren daarvoor had gedaan. Doordat ik voor het eerst in mijn eentje was, heb ik de stad heel bewust ervaren, in al zijn schoonheid. Met in mijn achterhoofd het gevoel van vrijheid die de blogsabbatical mij kan bieden, heb ik op mijn gemak door de straten gestruind op zoek naar leuke winkels, gezellige restaurants, mooie panden en bijzondere plekjes. Waar ik rechtsaf wilde, ging ik rechts, waar ik tien minuten stil wilde blijven staan voor een foto, bleef ik staan. Wat een heerlijk gevoel.

Waarom Maastricht?

Omdat Maastricht gastvrij, gezellig, cultureel en bourgondisch is, antwoorden locals als ik ze die vraag stel. Ze zijn louter positief over hun eigen stad en hoeven niet lang na te denken over een antwoord. Zij noemen ook de hechte gemeenschap, het rijke aanbod aan winkels en de historische binnenstad. ‘Er is veel te zien en veel te doen.’

Dat kan ik alleen maar beamen. Het leven roept je in Maastricht!

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Trash Deluxe eetruimte
Tres sjiek Trash Deluxe
September 17, 2017
Gulpener bier
Vrijheid pluk je: hop oogsten met Gulpener
September 15, 2017
Maison Village eetkamer
Magnifiek: Maison Village
September 14, 2017
Gerecht Prix de Rome
Op pad met chef Wouter
September 13, 2017
Limburg Lonkt week 2
Limburg Lonkt: impressie week 2
September 13, 2017
chalet panormacamping Gulperberg
Glamping op de Gulperberg
September 11, 2017
Streekmarkt La Saison Culinaire
Goed leven is goed eten
September 08, 2017
Ik was op tv! Te gast bij L1
September 08, 2017
Openluchttheater Valkenburg
Geluk is een feestje
September 07, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *