Het leven riep me in Maastricht


Ondanks dat ik al een paar keer in Maastricht ben geweest en er zelfs een keer mijn verjaardag heb gevierd met vrienden, heb ik de Maasstad de afgelopen dagen opnieuw leren kennen. Voor de wedstrijd #LimburgLonkt moest ik naar Maastricht voor het finalegesprek. Tijdens mijn trip heb ik de stad op een heel andere manier bekeken dan ik alle keren daarvoor had gedaan. Doordat ik voor het eerst in mijn eentje was, heb ik de stad heel bewust ervaren, in al zijn schoonheid. Met in mijn achterhoofd het gevoel van vrijheid die de blogsabbatical mij kan bieden, heb ik op mijn gemak door de straten gestruind op zoek naar leuke winkels, gezellige restaurants, mooie panden en bijzondere plekjes. Waar ik rechtsaf wilde, ging ik rechts, waar ik tien minuten stil wilde blijven staan voor een foto, bleef ik staan. Wat een heerlijk gevoel.

Waarom Maastricht?

Omdat Maastricht gastvrij, gezellig, cultureel en bourgondisch is, antwoorden locals als ik ze die vraag stel. Ze zijn louter positief over hun eigen stad en hoeven niet lang na te denken over een antwoord. Zij noemen ook de hechte gemeenschap, het rijke aanbod aan winkels en de historische binnenstad. ‘Er is veel te zien en veel te doen.’

Dat kan ik alleen maar beamen. Het leven roept je in Maastricht!

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Limburg lonkt: ik mag op blogsabbatical!
July 06, 2017
24 uur in Maastricht
June 30, 2017
Porto-brug
Pretty Porto
June 26, 2017
Amersfoort-Koppelpoort
Een nachtje Amersfoort
September 09, 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *