Je ideale interieur


Opruimen is een intensief proces, dat moeilijke momenten kan kennen. Op zulke momenten is het belangrijk dat je weet waar je het voor doet; het eindresultaat. Marie Kondo zegt daarom ook dat het belangrijk is een plaatje te zoeken dat jouw gewenste eindresultaat verbeeldt. Je mag daarin volledig uitpakken, maar het gaat erom dat als je naar het plaatje kijkt, je het gevoel krijgt dat je er zou willen wonen.

Neem dus, voor je aan een groot opruimproject begint, de tijd om je einddoel te verbeelden! Zoek dat plaatje. En doe dat op één moment. Kies het plaatje uit wat je op dát moment aanspreekt. Het probleem is namelijk dat als je er meerdere momenten voor uit trekt, je niet meer kan kiezen. Je hebt namelijk ieder moment een ander gevoel en zal dan misschien naar verschillende dingen neigen.

Plaatjes van Pinterest

Marie Kondo suggereert dat je plaatjes zoekt in tijdschriften, maar zelf heb ik mijn plaatjes (ja, ik heb er heel rebels twee gekozen in plaats van een) van Pinterest afgehaald. Daar heb ik al een board met interieurfoto’s die mij aanspreken. De eerste selectie heb ik al door de jaren heen gemaakt en nu hoefde ik alleen maar te kijken op welke plaatjes mijn oog langer bleef hangen. En dat was dus op de twee foto’s hierboven!

Toelichting:

  • De foto links spreekt mij erg aan vanwege het gevoel van licht, rust en openheid. Het zit hem niet in de details, de lamp vind ik bijvoorbeeld niet per se mooi, maar het algemene gevoel dat ik van deze foto krijg is heel prettig. Het bed ziet er heerlijk uit en ik kan me voorstellen dat ik er in wakker word, de deuren opendoe en het balkon op loop. Een mooie gedachte.
  • De foto rechts spreekt mij aan qua luxueuze uitstraling. Ik hou van oude details in een huis en deze haard vind ik echt prachtig. Tegelijkertijd hou ik ook van een glamoureuze touch in mijn interieur en dat verbeelden het marmer en de gouden rand voor mij. Ik beeld me in dat dit een oud en licht huis is dat naar moderne maatstaven is opgeknapt, met behoud van zijn originele karakter. Een gouden combi, in mijn opinie.

 
Welke foto verbeeldt jouw ideale interieur?

Bron: foto links, foto rechts

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Opruimen-met-Spark-Joy
Mijn eerste YouTube-video: Opruimen met Spark Joy
September 25, 2016
Een avondje rommelen
June 19, 2016
Opruimen met Spark Joy
April 17, 2016
De 7 wereldwonderen in 13 dagen
November 29, 2015
Eva’s Happiness Project: energie
April 10, 2015
opruimen-met-marie-kondo
Populair: opruimen met Marie Kondo
March 15, 2015
‘Wat wil ik echt?’ 3 vragen die je jezelf moet stellen
January 29, 2015
Drie doelen voor december: terugblik + voornemens
January 03, 2015
Drie doelen voor december: de aanpak
December 07, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *