Limburg blijft lonken


Dat was ‘m dan. Alle blogs over mijn Limburg lonkt avontuur staan online. Daarmee is, bijna twee weken na de officiële sluiting, de campagne nu definitief tot een einde gekomen.

Een gek idee. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik me voelde toen ik te horen kreeg dat ik het mocht gaan doen: tien weken rondreizen in een retro Volkswagen busje door Zuid-Limburg, op zoek naar het goede leven. Een surrealistisch moment, ik was extatisch! Enkele dagen later diende ik mijn ontslag in bij mijn werkgever: er stond mij een buitengewoon avontuur te wachten!

Een paar weken later was het dan zover. Samen met Martijn en twee grote koffers stapte ik in de auto voor de grand opening. Ruim twee uur later plantte ik mijn koffers in Maastricht in de wetenschap de komende tien weken die regio niet te verlaten (op een bezoekje aan een bruiloft na). De opening bij het Kruisherenhotel en Beluga op het Preuvenemint was één groot feest. Iedereen onthaalde me enthousiast en had evenveel zin in de campagne als ik. De volgende dag, toen ik afscheid moest nemen van Martijn, kwamen de tranen. Ondanks dat me zoveel leuks stond te wachten, was het ook spannend allemaal en moest ik hem gaan missen. Dat besef drong toen pas goed tot me door. Gelukkig hebben we het uit elkaar zijn uiteindelijk weten te beperken tot maximaal drie weken. Dat was best goed te doen (we (video)belden elkaar wel dagelijks). De weken vlogen dan ook voorbij, ze zijn ongelooflijk snel gegaan.

Hoe is de campagne bevallen?

Als een mooi avontuur en een bijzondere ervaring. Eentje waar ik veel van geleerd heb en door gegroeid ben. Zo heb ik heel veel gereden en daarmee mijn rijervaring een flinke boost gegeven! Ik heb geleerd heel zelfredzaam te zijn. Ik kan ook behoorlijk goed alleen zijn, maar geef de voorkeur aan gezellige mensen om mij heen. Ik hou ervan om op pad te gaan en niet veertig uur per week achter een computer op kantoor te zitten. Ik hou van dieren en heb een grotere affiniteit met duurzaamheid dan ik dacht. Ook ben ik gesteld op een bepaalde mate van comfort. Ik heb een avontuurlijke drang, maar heb ook behoefte aan een stabiele basis en rust. Het zit gek genoeg allebei in mij.

Zo zie je maar dat zo’n ervaring, die voor velen behoorlijk ver van het ‘normale’ leven afstaat, voor inzichten kan brengen. Wat dat betreft voor iedereen een aanrader om eens te doen. Ook heeft het mijn gevoel van onrust die ik al jaren in mij had zitten (voorlopig 😉 ) getemd en heb ik zo kunnen proeven aan hoe het is om fulltime te bloggen. Een kans die ik niet had willen missen!

Wat vond ik het leukste?

 • De regio leren kennen! Ik kende Zuid-Limburg helemaal niet (op een paar bezoekjes aan Maastricht en Valkenburg na) en ben blij dat ik het heb leren kennen. Het is een prachtige streek, die in mijn ogen on-Nederlands aandoet. Gecharmeerd van de heuvels, het groen, de pittoreske dorpjes en vele culturele bezienswaardigheden ben ik ervan overtuigd er nog vaak in mijn leven terug te komen! (Er is daar zoveel te zien en te doen, we hadden wel zes maanden kunnen vullen!)
 • Alle activiteiten die ik heb mogen doen. Ik heb zoveel verschillende dingen gedaan! Daar zaten ook activiteiten tussen die ik zonder deze campagne waarschijnlijk nooit in mijn leven had gedaan. Zo ben ik op pad geweest met een chef, heb ik druiven geplukt op een wijngaard, gedineerd tussen de koeien en mijn eigen bier gebrouwen.
 • De mensen en hun verhalen. Ik heb ontzettend veel nieuwe, lieve en leuke mensen leren kennen en hun verhalen mogen aanhoren. Ondernemers met een visie, mensen die hun steentje willen bijdragen aan een mooiere wereld, promoters van hun stad en streek, mensen met passie voor wat ze doen… Wat een inspiratie!

Wat vond ik minder leuk?

 • Moeten voldoen aan alle verwachtingen. Deze campagne -en daarmee ik- trok veel positieve aandacht, maar tegelijkertijd verwachten een heleboel mensen wat van je. Veel mensen kijken naar wat je doet en oplevert en hebben daar hun eigen oordeel over. Ik ben een pleaser en wil graag iedereen altijd 100% tevreden stellen, maar dat is eigenlijk onmogelijk. Dat besef en daarmee omgaan vind ik lastig.
 • Uit een koffer leven. Tegen de tijd dat ik ergens geaard was, ging ik er weer weg. Het leuke eraan is dat je op heel veel verschillende accomodaties komt en veel mooie plekjes ontdekt, maar het kost ook energie om constant ergens je draai te moeten vinden, je spullen in- en uit te pakken en nergens een vaste basis te hebben.
 • Voortbordurend op de eerste bullet: je staat constant ‘aan’. Tijdens de activiteiten ben je alert op dat je content moet genereren en bij de mensen die je ontmoet hoe je overkomt (je bent ten slotte het visitekaartje van de campagne). Na de activiteiten moet je de content verwerken, je social media bijhouden, overgaan naar andere locaties en de briefings voor de komende activiteiten doornemen. Er waren weinig momenten dat ik even goed ‘uit’ kon.

En nu?

Nu neem ik heel even vakantie, haha! Ik ben twaalf weken vrijwel onafgebroken aan het werk geweest en heb daarin heel veel indrukken opgedaan die ik nu wil gaan verwerken. Van daaruit wil ik een volgende stap gaan zetten. De komende weken neem ik dus even de tijd om leuke dingen te doen met vrienden en familie, boeken te lezen, te Netflixen en de laatste dingen in ons huis af te maken. Ook wil ik de komende tijd even wat aandacht aan mijzelf besteden. Van de week ben ik bij de pedicure geweest en voor vanmiddag staat er een kappersbezoek gepland. Ook kan ik me de laatste keer dat ik heb gesport niet herinneren en heb ik -verrassend genoeg- zin in om weer wat te gaan doen.

Of er heel veel blogs online komen tijdens mijn vakantie weet ik niet. Ik wil vooral wat plaatsen vanuit inspiratie en niet vanuit ‘moeten’, daar neem ik ten slotte vakantie voor! Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte, sowieso via Facebook en Instagram.

Afsluiter

Als afsluiting wil ik jullie ontzettend bedanken voor het volgen van mijn geluksreis door Zuid-Limburg en Maastricht. Voor jullie enthousiasme, likes en reacties. Ze maakten mijn reis nog leuker! De grootste dank gaat echter uit naar VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing. Zij gaven mij deze kans en zonder hun had ik Zuid-Limburg nooit op deze manier leren kennen. De dames van het Limburg lonkt team hebben mij warm ontvangen en ontzettend hard gewerkt (verkijk je daar niet op!) om van deze campagne een succes te maken. En dat was het, niet alleen in cijfers, maar we hebben in ieder geval één iemand kunnen overtuigen van de schoonheid van deze regio: mijzelf. Zuid-Limburg heeft er een ambassadeur voor het leven bij. Limburg blijft lonken!

naomi volkswagen bus gulpener

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017
kathedraal valkenburg
Verken veelzijdig Valkenburg
October 27, 2017

6 Reacties

miranda de bruine
Reply 27 november 2017

Ontzettend leuk!!
Geniet van je "vakantie"
Gr Miranda

  Naomi
  Reply 29 november 2017

  Dankjewel, lukt prima tot nu toe :)

Carolien
Reply 27 november 2017

Het was leuk om even met je mee te reizen tijdens de #limburglonkt campagne. Ik kan niet wachten om nog meer te ontdekken in Limburg. Jij kan even heerlijk 'uit'. Dat heb je wel verdiend na al die mooie verhalen ;) Geniet ervan!

  Naomi
  Reply 29 november 2017

  Dankjewel Carolien! X

Sandra
Reply 24 november 2017

Hallo Naomi, wat knap wat jij gedaan hebt. Petje af, hoor. Zuid-Limburg is inderdaad heel erg mooi. Ikzelf ben het gaan beseffen in de tijd dat ik in het buitenland woonde. Nu ik weer terug ben ga ik het her-ontdekken. Je hebt ons mooie Limburg goed op de kaart gezet. Geniet van je vakantie. xxxSandra

  Naomi
  Reply 26 november 2017

  Wat een ontzettend lieve reactie, Sandra, dankjewel daarvoor! Jij heel veel plezier met het herontdekken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *