Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg


Voor jezelf zorgen. Tijd voor jezelf nemen. Het schiet er zo makkelijk bij in. In ieder geval bij mij. Gek eigenlijk. Je zou jezelf altijd op nummer één moeten zetten. Ben jij happy/fit/gezond/uitgerust/energiek/-vul maar in-, dan heeft dat zijn uitwerking op alles. Je humeur, je werk, je relaties, je presentatie… je succes.

Als ik me dat zo besef, begrijp ik eigenlijk niet waarom ik in sommige periodes alles meer prioriteit geef dan mijn eigen wellbeing. Ook tijdens de Limburg lonkt campagne kon het daar af en toe op aan komen. Naast de activiteiten die op de planning stonden was ik vooral bezig met bloggen en social media bijhouden en nam ik niet zoveel tijd voor mijzelf.

Gelukkig stonden er ook wellnessmomenten ingepland, waardoor ik ‘verplicht’ me-time moest nemen (wat een straf, hè? 😉 ). Zo kon ik ontspannen in de thermale baden van Thermae 2000, kreeg ik een massage bij Cée, een beautybehandeling bij Kasteel Vaalsbroek en volgde ik energetische behandelingen bij Leonardus (hoe ik dat heb ervaren, lees je in deze blog).

Thermae 2000

Thermae 2000 was mij niet onbekend en zal jou waarschijnlijk ook bekend in de oren klinken. Dit kuuroord op de Cauberg in Valkenburg bestaat al sinds 1989. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden komt vanuit een onderaards meer op 381 meter diepte onder de grond en heeft een helende werking. Het water is lekker warm (32° C), waardoor je letterlijk in een warm bad stapt als je de thermale baden bezoekt.

Wat ik zelf fijn vind aan de baden van Thermae 2000, is dat je gemakkelijk van binnen naar buiten zwemt; om buiten te komen hoef je het bad niet uit. Zo kun je op een wat koelere dag genieten van de frisse buitenlucht of op een warmere dag van het zonnetje op je gezicht terwijl je ligt te relaxen in het water. Aan het buitenbad ligt ook een ligweide, waar je kunt ontspannen terwijl je uitkijkt over het Heuvelland.

Een paar dagen voor mijn bezoek aan Thermae voelde ik spanning en stijfheid in de spieren van mijn nek naar mijn schouders. Daarom boekte ik er ook een wellnessmassage, een klassieke ontspanningsmassage van de rug, nek en schouders van 25 minuten op basis van sporttechnieken. Deze massage maakt je spieren los en zorgt voor een betere doorbloeding. Dat zet weer aan tot extra stofwisseling, waardoor je makkelijker kunt bewegen en de spieren beter bestand zijn tegen inspanningen.

Het was een vrij stevige massage, maar daar hou ik wel van. De dagen erna verdween de last in mijn spieren, dus de behandeling in combinatie met het bezoek aan de baden zullen hun werk hebben gedaan. Sowieso heb ik genoten van mijn bezoek. Je vóelt gewoon dat het goed is voor jou en je lijf, zo’n wellnessdag. Wil je na het wellnessen lekker soezig je bed in rollen? Boek dan een hotelovernachting in het aangrenzende hotel. Je kunt bij Thermae 2000 overigens ook terecht voor een saunabezoek.

Cée

Massagesalon Cée vind je in het centrum van Maastricht, in het monumentale pand van Servaas The Beauty Concept. Bij Servaas vind je verschillende disciplines op het gebied van wellness en beauty onder één dak. Ceryla Hendrikx is massagetherapeut, sportmasseuse en yogalerares. In haar praktijk Cée biedt zij verschillende ‘treatments’ aan; verschillende massages met allemaal hun eigen effecten.

Ik kreeg er de After Summer Treatment, die op dat moment tijdelijk werd aangeboden. Deze treatment bevatte een Botanical Beauty body scrub en een massage van de rug, nek en schouders. De scrub bestond uit dode zeezout gecombineerd met olie en ook tijdens de massage werd gewerkt met heerlijk geurende, natuurlijk geproduceerde olieën.

De massagesalon van Cée is licht en ruim en toen ik naar binnen ging proefte ik de serene sfeer. De geur van de olieën, rustgevende muziek op de achtergrond. In de ene hoek een klein bureautje, in de andere hoek een kledingrek met wat comfortabel ogende vesten eraan. Centraal in de ruimte de massagetafel, waar ik op ging liggen voor de behandeling. Na 45 minuten volledige ontspanning werd ik ‘gewekt’ met prachtige klanken. In de verte, zachtjes, zingend.. wat een betoverende geluiden. Ze blijken van de klankschalen te komen die Ceryla me later laat zien.

Helemaal ontspannen verlaat ik de ruimte, nadat Ceryla me ook heeft verteld over haar eigen modelabel. De handgemaakte vesten voelen enorm zacht aan en blijken een dusdanige hit dat Ceryla haar collectie besloot uit te breiden met onder andere shirts en blouses. Ze zou haar nieuwe collectie een paar weken later lanceren. Zo zorgt Cée er op verschillende manieren voor dat je je helemaal lekker in je vel kunt voelen!

Kasteel Vaalsbroek

Bij het Bilderberg hotel Kasteel Vaalsbroek is een Spa en Wellness Centre gevestigd waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Je kunt tot rust komen in de sauna’s, het zwembad en de whirlpool en daarbij een (of meer) behandeling(en) boeken. Van lichaamspakkingen tot gezichtsbehandelingen en ontharing; na een bezoekje aan dit centrum loop je als herboren de deur uit.

Ik slaap een aantal nachten in Kasteel Vaalsbroek en mag daarbij genieten van het 4-elementen beauty arrangement ‘Lucht’ van 75 minuten. Dit arrangement bestaat uit een pakking, een hoofdmassage en wordt afgesloten met een anti-stressmassage van de rug, nek, schouders en achterbenen. 75 minuten me-time, dat is pas goed voor jezelf zorgen!

De hele behandeling wordt gegeven door Djamila, die zorgt voor een ontspannen sfeer, rustig uitlegt wat de stappen zijn, regelmatig checkt of ik comfortabel ben en me heerlijke massages geeft. Hoe dat was zie je terug in deze video over Kasteel Vaalsbroek. Wat ik alvast zal verklappen: ik kwam helemaal zen terug op mijn hotelkamer.

Tijd voor jezelf nemen in Zuid-Limburg, het is eigenlijk niet zo moeilijk. Alle faciliteiten zijn daar! Dus boek die massage gewoon, plan een dagje wellnessen in en verwen jezelf! Geef jezelf prioriteit en uiteindelijk zul je er profijt van hebben.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *