Mijn eigen biertje brouwen bij Gulpener


Hij gaat er komen: het Limburg lonkt biertje! Ik was afgelopen week in het brouwlokaal van Gulpener om mijn eigen (pompoen)biertje te brouwen. Ook al ben ik niet zo’n bierdrinker, ik vond het ontzettend leuk om een kijkje in de keuken van het bier brouwen te nemen. Gulpener vind ik ook echt een mooi bedrijf. Zij ondernemen al jaren maatschappelijk verantwoord en alle medewerkers hebben een verbond met de natuur gesloten. Zo werken zij volgens het 25-miles concept, dat wil zeggen dat de ingrediënten voor het bier uit een straal van 25 mijl moeten komen. Ook gebruiken ze zonnepanelen, hebben zij een bos aangeplant ter compensatie van de CO2 die ze uitstoten, recyclen ze al hun etiketten tot wc-papier en worden restproducten gebruikt als veevoer, of voor het bakken van brood. Bij mij draagt dat behoorlijk bij aan de gunfactor…. alleen daarom al zou ik Gulpener gaan drinken! 😉

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

naomi kookschort
Koken met Rob van Dalauro
October 18, 2017
blotevoetenpark
Aarden in het BloteVoetenPark
October 15, 2017
Bibliotheek Abdij Rolduc
Grandioos genieten in Abdij Rolduc
October 13, 2017
Theater Heerlen
Het geluk van Limburg
October 12, 2017
Vakantiewoning Dormio Resort
Ontspannen in luxe bij Dormio Resort Maastricht
October 11, 2017
Pablo Delgado Dazetwo
Inspirerend: Street Art tour door Heerlen
October 07, 2017
klimpark
Grenzen verleggen in een klimpark
October 06, 2017
Dineren tussen de koeien
October 03, 2017
docfest
Docu’s kijken op Docfest
October 02, 2017

2 Reacties

Lauri Peper
Reply 23 september 2017

Het 25-miles concept werkt blijkbaar niet voor de sprcerijen, tenzij de appie op de hoek er ook onder valt ;-)

    Naomi
    Reply 23 september 2017

    Ha, goed opgemerkt Lauri. Dat klopt inderdaad. Alleen in de microbrouwerij wordt daarmee gewerkt, in de gewone brouwerij en het restaurant niet. Gulpener werkt voor 95% volgens het 25-miles concept.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *