Mindvalley: ’s werelds beste werkplek


Nou ok, misschien zijn de Google kantoren op Silicon Valley onverslaanbaar wat betreft de titel van ’s werelds beste werkplek, maar kun je niet bij Google aan de slag, solliciteer dan eens bij Mindvalley. Ooit van gehoord? Ik ook niet, tot deze week. En nu ben ik al een week geïnspireerd door dit bedrijf.

Mindvalley is een bedrijf in Kuala Lumpur dat investeert in bedrijven en zelf bedrijven opzet. Maar het grappige is dat ze het daar niet echt over hebben in de video’s die ik over Mindvalley heb gezien. Die video’s gaan namelijk allemaal over hun bedrijfsmodel. En dat is mega interessant. Geen focus op winst, integendeel, het woord winst komt niet eens voor in het bedrijfsmodel van Mindvalley. Wat dan wel? Geluk bijvoorbeeld. Dat staat bovenaan. Hun missie? ’s Werelds beste werkplek worden. Hoe ze dat voor elkaar willen krijgen? Bekijk bovenstaande TEDx talk waarin oprichter Vishen Lakhiani je dat haarfijn uitlegt.

Wat kunnen andere bedrijven leren van Mindvalley?

happy-bullet Je medewerkers zijn het belangrijkste. Zij moeten gelukkig zijn, zich ontwikkelen en naast het werk moet er voldoende ruimte zijn voor ontspanning en vrije tijd. Laat zien dat je ze waardeert.

happy-bullet Het is goed voor werknemers om te weten dat ze bijdragen aan een missie dat groter is dan het bedrijf. Formuleer daarom als bedrijf een missie.

happy-bullet Breng een spelelement aan in de dagelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld batches en scoreboards. Zo hebben medewerkers iets om naar te streven.

happy-bullet Richt je kantoor zo in dat je werknemers er zich thuis voelen en er kunnen werken op hun eigen manier.

happy-bullet Investeer in je medewerkers.

happy-bullet Behandel je klanten zo goed dat ze fan worden van je bedrijf.

happy-bullet Als dit allemaal op orde is, komt winst vanzelf.

Zou jij bij Mindvalley willen werken?

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

‘Wat wil ik echt?’ 3 vragen die je jezelf moet stellen
January 29, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *