Minnelijk Midweekend Maastricht


Een goed begin is het halve werk.. mijn geluksreis door Zuid-Limburg begon ik fabuleus bij het Kruisherenhotel Maastricht in het centrum van Maastricht. Het vijfsterren designhotel diende als decor voor de officiële opening van Limburg lonkt en tijdens mijn reis zou ik er nog een paar keer terugkeren voor een bezoek. Je kijkt er namelijk je ogen uit. Het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van de Oostwegel Collection (waar Winselerhof ook toe behoort) laat prachtig zien hoe oude en nieuwe tijden kunnen versmelten. Het designhotel is namelijk gehuisvest in een monumentale, gotische kerk. Historisch Maastricht meets modern Maastricht onder één dak. Je merkt het al bij de entree, waar je door een haast futuristische koperen tunnel het kerkgebouw inloopt. Een spannend, architectonisch contrast wat je terugziet in o.a. de lichtarmaturen, meubels en schilderijen.

Kruisherenhotel Maastricht bevat 60 hotelkamers, die zijn verdeeld over de vleugels van het klooster. Zij hebben allemaal hun eigen inrichting, geen kamer is hetzelfde! Ook kun je er genieten van de goddelijke gastronomie in het restaurant of aan de wijnbar. Bekijk de video Diner bij het Kruisherenhotel Maastricht van Ik hartje Maastricht om meer van de sfeer te proeven!

maastricht

Midweekend Maastricht

Mocht je het Kruisherenhotel Maastricht van zondag t/m donderdag bezoeken, kun je gebruik maken van de Maastricht Midweekend Pas. Deze pas geeft je toegang tot aanbiedingen en activiteiten bij aangesloten deelnemers. Zo kun je mee op een rondleiding door de wereldberoemde Boekhandel Dominicanen, chocolade proeven bij DARQ en koffie branden bij Blanche Dael.

Voordeel op voordeel op voordeel, want je grootste voordeel is dat je in alle rust de pareltjes uit en van de stad kunt ontdekken. Geen ellebogen in je zij, geen gedrang in de rij. Waar de stad in het weekend volloopt met toeristen, heb je haar doordeweeks voor jezelf. Dé momenten dat je ook de stilte in de stad kunt ervaren. Je waant je een Maastrichtenaar – en geen toerist. Zo heb ik dat in ieder geval ervaren als ik in Maastricht verbleef en ’s ochtends vroeg een wandelingetje maakte.

De vrachtwagenchauffeur die zijn wagen staat uit te laden, de man bij de oude stadsmuur die een stok naar zijn hond gooit (die hem netjes komt terugbrengen), een verliefd stelletje onder de Sint Servaasbrug… Als het druk is, zie ik de winkels, is het rustig, zie ik de mensen. Het lijkt of je dan opeens tijd hebt te kijken, écht te kijken en de verhalen te zien.

Dus, mocht je nog te twijfelen over een weekend Maastricht… niet doen. Boek een Midweekend!

maastricht stadswalmaastricht omwalling

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Wellness
Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg
November 11, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *