Neem vakantie op voor meer (werk)geluk


Ben jij zo’n iemand die haast geen vakantie durft op te nemen, omdat je bang bent dat dat een slecht signaal afgeeft naar je werkgever? Of omdat je bang bent dat het je carriere negatief zal beïnvloeden? Think again! Vakantie nemen is namelijk goed voor je. Je wordt er gelukkiger en productiever van. Dus is je werkgever je uiteindelijk alleen maar dankbaar dat jij je vakantiedagen gebruikt!

vakantie maakt gelukkig

Het zit misschien in je hoofd, dat op vakantie gaan slecht is voor je carriere. Want iedere weldenkende manager weet dat iedereen tijd van opladen en ontspanning nodig heeft. Een vakantie geeft je de ruimte om je werkstress los te laten, om dingen op een rijtje te zetten, om tijd door te brengen met mensen van wie je houdt en vooral dingen te doen die je leuk vindt. Allemaal factoren die goed zijn voor je geluk. En de managers van nu weten dat een gelukkige werknemer meer waard is dan een ongelukkige werknemer, want:

  • gelukkige werknemers hebben meer energie;
  • gelukkige werknemers zijn gemotiveerder (om hun doelen te halen);
  • gelukkige werknemers zijn meer betrokken;
  • gelukkige werknemers zijn creatiever en kunnen beter verkopen;
  • gelukkige werknemers schijnen bijna vijftig procent productiever te zijn dan een ongelukkige werknemer;
  • gelukkige werknemers praten positiever over hun werk en het bedrijf naar anderen toe.

Volgens de website Project: Time off zie je bovenstaande positieve resultaten uiteindelijk ook terug in de cijfers. Werknemers die al hun vakantiedagen opmaken maken 6,5% meer kans op het maken van promotie dan mensen die elf of meer vakantiedagen niet opnemen. Het klinkt niet veel, 6,5%, maar het onderschrijft nog eens extra dat je carriere niet per se beter zal verlopen als je altijd aanwezig bent op de zaak. Wat wel gewaardeerd wordt, is dat je je vakantie op tijd aangeeft op het werk, zodat jouw afwezigheid van te voren voorbereid en eventueel opgevangen kan worden. En zorg ervoor dat je de vakantiestress voor vertrek niet meeneemt naar je werk!

Overigens maakt het voor je geluk niet uit hoe lang je vakantie is; een lang weekend weg kan net zoveel geluksgevoel opleveren als een reis van een maand. Kun jij dus eerder meerdere korte periodes gemist worden op het werk, dan één lange periode? Dan is dat ook een prima optie!

Voel jij je altijd gelukkiger op het werk nadat je op vakantie bent geweest?

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes
June 01, 2015
De eerste zonnestralen
May 26, 2015
Filosofie van het geluk
May 24, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *