Op pad met chef Wouter


Op pad gaan met een chef om samen de ingrediënten voor je diner uit te zoeken… wie kan nou zeggen dat ooit te hebben gedaan? Ik! Gisteren gingen content creator/presentator Jorn Rohde en ik voor Limburg Lonkt op pad met chef Wouter Houten van restaurant Prix de Rome. We werden daarbij vergezeld door twee andere koks en door Safiere Henkens, de vriendin van Wouter en mede-eigenaar van Prix de Rome. Een gezellige groep bij elkaar!

We zijn in eerste instantie naar grotten in België geweest om te zien hoe daar champignons gekweekt worden. Daarna hebben we bij de Apostelhoeve een bijpassende wijn uitgekozen voor bij het gerecht. Deze wijngaard ligt bovenop de Louwberg, waar Lodewijk XIV ooit nog heeft gebivakkeerd, en als je aan komt rijden waan je je in Frankrijk. De vierde foto is daar genomen. We krijgen van de enthousiaste eigenaar een rondleiding en een proeverij.

We maken een tussenstop bij Chalet Bergrust, waar we op het terras, in de zon (!) lunchen. Daarna leidt de weg ons naar de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma, waar we bloemen en kruiden kozen voor de garnering. We worden over het terrein geleid en proeven een aantal verschillende bloemsoorten. De meest bijzondere vond ik de lilapaarse bloem Kaapse knoflook, die -ongelooflijk maar waar- een pittige knoflooksmaak heeft.

Uiteindelijk reed ik de Volkswagenbus naar restaurant Prix de Rome, waar Wouter en Safiere sinds december 2016 eigenaar van zijn. Daar gaat Wouter, met af en toe hulp van Jorn en mijzelf, aan de slag met de ingrediënten. Het gerecht bevat ook gort in een rode bietensaus, biologische geitenkaas (van een boer uit de streek), doperwten en asperges. Het eindresultaat: een prachtig, kleurrijk en origineel vegetarisch recept. Ik heb zo zitten smullen! Dit recept komt op de kaart van Prix de Rome, dus mocht je het ook uit willen proberen, dan kan dat!

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

3 Reacties

Simone
Reply 23 september 2017

Staat dit vegan gerecht ook al op de menukaart?

  Naomi
  Reply 25 september 2017

  Hoi Simone,

  Dit is een vegetarisch gerecht, er zit namelijk geitenkaas in. Of het al op de kaart staat, weet ik niet 100% zeker, maar dat het komt, wel! Je kunt er het beste even naar informeren bij Prix de Rome zelf.

  Groeten,
  Naomi

Tibor
Reply 15 september 2017

Leuk! En wat een topchef die Wouter!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *