Opruimen met Spark Joy


Vorig jaar kon je geen blog meer lezen, of geen vlog meer kijken, of het ging wel over Marie Kondo en haar boek Opgeruimd!. De Japanse veroverde in no time de wereld als opruimgoeroe en wist miljoenen mensen te overtuigen volgens de Konmari-methode op te ruimen. Ook ik verdiepte mij destijds in haar opruimmethode, maar ik heb (in tegenstelling tot vele, vele andere lezeressen) de lessen uit het boek nooit in de praktijk gebracht. Terwijl het best hoog nodig is op sommige plekken in mijn huis.

Waar ik misschien een beetje tegenaan ben gelopen, is mijn twijfels bij die spark joy waar Marie Kondo het steeds over heeft. Je moet alleen de spullen houden die je een spark joy geven, waar je dus blij van wordt. Maar hoe weet je nou of je blij wordt van iets? Ik vind dat soms moeilijk te zeggen. Zo komt het bij mij wel eens voor dat ik een shirt koop waar ik in de paskamer een grote lach van op mijn gezicht krijg, maar waarvan ik thuis die spark niet meer krijg.

En, zonder dat ik het heel zwaar bedoel, ik vind het heel eerlijk gezegd in het algemeen best moeilijk om blijheid te voelen. Ik ben van de buitenkant best een blij persoon, maar blijheid in mijn hart voelen, die connectie kan ik niet altijd maken. Maar die blijheid, dat is waar het bij Konmari om gaat!

Het is tijd

Nadat ik van de week voor de zoveelste keer een aantal minuten naar mijn kledingkast zat te staren en ik de moed in mijn schoenen voelde zakken bij mijn aanblik (zoveel kleren, maar zoveel wat ik niet meer draag), was ik er opeens klaar mee. Een dag later kocht ik haar tweede boek: Spark Joy. Waarom ik Spark Joy kocht?

  • Het boek gaf mij instant spark joy toen ik het doorbladerde en ik kreeg er zin van om te gaan opruimen.
  • De titel van hoofdstuk 1: ‘Leer voelen waar je blij van wordt.’
  • De illustraties door het boek heen, die zijn zo leuk! En ze lijken me ook handig.

 
Ik ben Spark Joy inmiddels aan het lezen en zal bij jullie terugkomen met een review als ik hem uit heb. Maar ik zal jullie ook af en toe meenemen in mijn opruimavontuur! Want een ding is zeker: ik kan niet wachten tot ik voor mijn kledingkast sta en blij word van wat ik zie!

Vind je het leuk op de hoogte te blijven van mijn opruimavontuur? Volg mijn blog dan op Bloglovin!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Opruimen-met-Spark-Joy
Mijn eerste YouTube-video: Opruimen met Spark Joy
September 25, 2016
Een avondje rommelen
June 19, 2016
Je ideale interieur
May 06, 2016
Thrive With Less – een documentaire
April 05, 2016
5 favoriete YouTube-kanelen over minimalisme
May 03, 2015
Eva’s Happiness Project: energie
April 10, 2015
opruimen-met-marie-kondo
Populair: opruimen met Marie Kondo
March 15, 2015
Materialisme: meer is niet zozeer beter
January 21, 2015
Drie doelen voor december: terugblik + voornemens
January 03, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *