Project Positief tag


We kwamen de Project Positief tag van by Dagmar Valerie tegen en het leek ons erg leuk om deze alle drie in te vullen. Lees onze antwoorden hieronder! Voel je vrij om ook antwoord te geven op de vragen in de comments.

project positief tag

happy-bulletWat is je favoriete quote en waarom?

Eva: ‘When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy.’ They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.’  – John Lennon
> Ik vind deze quote fantastisch. Het idee van een klein jongetje die zijn leraren even vertelt hoe het leven in elkaar zit brengt meteen een lach op mijn gezicht. Daarnaast ben ik het gewoon heel erg eens met wat hij zegt. Het leven draait vooral om geluk. Hoe je dat bereikt is ook belangrijk, maar is toch vooral het middel, niet het doel.

Naomi: ‘Happiness is not a destination, it is a way of life.’ > Dit is eigenlijk ook de quote van Happy B’s! We jagen geluk vaak na als uiteindelijk doel, maar geluk is geen eindstation. Het is een manier van doen, zijn en tegen het leven aankijken.

Kirsten: ‘Geluk zit in kleine dingen…’ > Voor mij is dit vaak genoeg zo en soms is het tevens de uitdaging om dit dagelijks te kunnen zien!

happy-bulletWelke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Eva: Al sinds ik vroeger Sex and the City meekeek met mijn moeder ben ik verliefd op de stad New York. Drie jaar geleden ben ik er een week geweest en werd de liefde alleen maar groter. Een van mijn dromen is om daar ooit een periode te wonen en te werken.

Naomi: Ik zou het geluk op grote schaal willen verspreiden door een mooi bedrijf op te zetten, en ik zou een wezenlijk verschil willen maken in het terugdringen van dierenmishandeling- en verwaarlozing.

Kirsten: Trouwen met de liefde van mijn leven!

happy-bulletWat betekent geluk voor jou?

Eva: Gelukkig zijn is voor mij dat het positieve in je leven boven eventuele negatieve factoren uitsteekt, en vooral dat je dat kan inzien. Gelukkig zijn kan je vaak zomaar overkomen en soms moet je er wat harder voor werken, maar dat is het altijd waard. Geluk is voor mij niet alleen meer een fijn gevoel, maar ook een onderwerp waar ik me actief in interesseer. Een dubbel pluspunt hiervan is dat ik, sinds ik door Happy B’s nog actiever met geluk bezig ben, aan mezelf merk ik dat ik me veel serener voel en vaker momenten van echt geluk ervaar.

Naomi: Tevredenheid en innerlijke rust en acceptatie. Liefde voor jezelf, voor de ander en voor het leven.

Kirsten: Je vrij en licht voelen. Er is ruimte voor creatie. Er is ruimte voor de ander.

logo happy b's

happy-bulletWie kan jou ontzettend opvrolijken?

Eva: Ik ben heel slecht in chagrijnig zijn en ben daardoor gelukkig redelijk makkelijk op te vrolijken. Eigenlijk zijn al mijn vrienden wel goed in me opvrolijken, met een grapje maken of mij even in laten zien dat ik me niet moet aanstellen. Als ik me echt niet fijn voel weet ik ook dat ik altijd mijn hart kan luchten bij een van hen. Als ik gestrest ben of dingen als de studie me even teveel worden ga ik het liefst naar een van mijn ouders.

Naomi: Dat hangt ervan af wat of wie mij minder vrolijk maakt. Maar meestal mijn vriend! En mijn kat. Ik merk in het algemeen dat het voor mij altijd goed is om onder de mensen te zijn als ik in een minder goede bui ben, dus dan ga ik wel eens de stad in of naar iemand toe, naar wie ik op dat moment zin in heb.

Kirsten: Mijn aanstaande en mijn kinderen, samen de gezinsgrapjes uithalen :). En ook vriendinnen met wie je om heel gekke dingen kunt lachen!

happy-bulletVoor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Eva: Haha, deze vraag is leuk. Ik word namelijk met enige regelmaat wakker gemaakt door mijn huisgenootjes, die zijn dan op stap geweest en komen je in het holst van de nacht vertellen hoe leuk ze het hebben gehad en hoe lief ze je vinden, dat is een beetje traditie hier in huis. Veel mensen zouden dat niet trekken maar ik vind het (meestal) juist heel leuk! Ik kan ook niet veel anders bedenken waarvoor je me wakker zou mogen maken, alleen gezelligheid dus.

Naomi: Voor alles waarvan jij denkt dat het nodig is mij wakker voor te maken. Als je ergens mee zit of als er belangrijk nieuws is, of als je iets liefs wil zeggen, of voor een spontaan avontuur.. ik sta ervoor open!

Kirsten: Kaasfondue! Heerlijk!

happy-bulletWaardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Eva: Anderhalve week geleden in Edinburgh met drie vriendinnen, we waren brak van de avond ervoor en moesten een restaurant boeken. Een van ons zei in plaats van ‘steak’ ‘stiek’ en dat was om een of andere reden hilarisch. We hebben het tot haar ongenoegen het hele weekend herhaald maar hebben helaas geen ‘stiek’ meer gegeten.

Naomi: De laatste keer dat de tranen van het lachen echt over mijn wangen liepen, was toen ik een keer op bed zat en opeens tot me doordrong ‘Ik heb mijn kat Moppie genoemd’. Ik vond dat opeens zo’n gekke naam en rare keuze uit AL die namen die je kan kiezen dat ik zó ontzettend hard moest lachen. En ik bleef erin. Echt buikpijn. ‘Ik heb mijn kat Moppie genoemd! MOPPIE!’ Mijn vriend kwam op een gegeven moment even uit de woonkamer checken of het wel goed ging.

Kirsten: Ik las voor de klas een boek voor en daarin werd taal gebruikt die ik zelf niet snel gebruik (erg grof). Het paste wel in het verhaal, maar met rode wangen en een klassikale lachbui las ik het hoofdstuk uit. Dat was erg gezellig!

happy-bulletOp welke prestatie ben je ontzettend trots?

Eva: Dat ik de stap van hbo naar de universiteit na mijn propedeuse heb aangedurfd. Ik was bang dat ik niet intelligent genoeg was en het me qua hoeveelheid stof teveel zou worden. Uiteindelijk heb ik de knoop toch doorgehakt en nu gaat het eigenlijk heel goed! Ik haal nu veel meer voldoening uit mijn studie en voel me uitgedaagd en haal zelfs veel hogere cijfers dan dat ik op mijn vorige studie deed, daar ben ik toch wel trots op.

Naomi: Pfff goeie vraag. Volhouden als iets zwaar wordt, dat ik bijvoorbeeld toch mijn scriptie heb afgemaakt ondanks dat het een zwaar proces was waar ik doorheen moest. Dat ik durf te kiezen voor dingen die mij geen zekerheid garanderen, dus risico’s durf te nemen (mijn baan opzeggen voordat ik andere inkomsten had). En dat ik helemaal in mijn eentje heb getraind voor de 5K en die uiteindelijk ook heb gelopen, ook al dacht ik van tevoren dat ik dat nooit zou kunnen.

Kirsten: Het op de wereld zetten van twee prachtige kinderen.

happy-bulletWelke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Eva: In een eerder artikel op Happy B’s werd verteld dat ongeveer 40% procent van je geluk maakbaar is (de rest is genen en omgeving). Mijn boodschap aan anderen is om zoveel mogelijk uit die 40% te halen! Het leven is kort en het is zonde om niet zo gelukkig mogelijk te zijn.

Naomi: Doe wat jij wilt en niet wat anderen (van je) willen. Volg je droom en geloof in jezelf.#projectpositief

Kirsten: Be who you are!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Get to know me
Get to know me tag
August 18, 2017
Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes
June 01, 2015

4 Reacties

Els
Reply 18 februari 2015

zo leuk hoe anders het steeds wordt ingevuld :-). De boodschap van Naomi: Doe wat jij wilt en niet wat anderen (van je) willen. Volg je droom en geloof in jezelf. Vind ik een mooie afsluiter, van dit mooie artikel.

  Naomi
  Reply 19 februari 2015

  Grappig om te zien he, die verschillende antwoorden? Vond ik ook! Dank je voor je reactie!

Dagmar
Reply 18 februari 2015

Waaauw wat zijn jullie antwoorden toch stralend, ontzettend bedankt voor het delen en wat een inspiratiebronnen zijn jullie toch! Heel erg mooi om te lezen, dankjewel voor alle geweldige moeite en tijd <3 Ik wens jullie alle geluk van de wereld toe!

  Naomi
  Reply 19 februari 2015

  Wat een lieve en enthousiaste reactie! Bedankt voor jouw inspiratie en dat we je tag mochten lenen :). 'May happiness be with you, always.'

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *