Romantische getaway voor twee


Tijdens de Limburg lonkt campagne komt mijn vriend Martijn af en toe ook naar Zuid-Limburg. Super fijn, want zo hoef ik hem niet tien weken te missen. Wat dan extra leuk is, is als je samen verblijft op een romantische plek zoals bij hotel Winselerhof. Dit kleinschalige en karakteristieke hotel is onderdeel van de Oostwegel Collection; een groep bijzondere hotels en restaurants in Zuid-Limburg.

We checkten op zaterdagavond in en werden in onze kamer warm ontvangen. Er stonden sfeerlampjes aan, er hingen fris gewassen badjassen aan de badkamerdeur en op het bureau stond een champagnekoeler met een fles bubbels van de eigen wijngaard. We sliepen in een van de oude stallen rondom de binnenplaats (Winselerhof was vroeger een herenboerderij) en de stenen muren en houten balken aan het plafond gaven extra sfeer aan de modern ingerichte, luxueuze kamer. Een fijne plek om ons in alle rust terug te kunnen trekken na het avondeten (we aten die avond een hapje bij Snowworld, dat ligt daar om de hoek!).

Lunchen met Cynthia.nl

Ook Cynthia van Cynthia.nl sliep dat weekend met haar vriend Willem in Winselerhof (lees haar blogs over haar verblijf hier en hier!). Die zondag kregen wij gezamenlijk een rondleiding door het hotel en over het landgoed om meer te horen over de historie ervan. Winselerhof is namelijk een van de oudste boerderijen in die omgeving. Heel vroeger werd er wijn verbouwd. Winzer is niet alleen het Duitse woord voor wijnbouwer, maar ook uit oude gegevens blijkt dat er vroeger druiven werden geteeld. Ook werden er o.a. paarden, koeien, varkens en schapen gehouden. In 1985 heeft Camille Oostwegel het vervallen pand gekocht en omgebouwd tot wat het nu is. Mét wijngaard, want dat past niet alleen bij de historie van Winselerhof, maar ook bij de Italiaanse sfeer die het hotel en de restaurants ademen.

Ik volg Cynthia al jaren via haar blog en social media, dus ik vond het ontzettend leuk om haar en Willem in het echt te ontmoeten. We hebben gezellig samen zitten kletsen tijdens de uitmuntende lunch bij Luigi’s, na de rondleiding. Ik bestelde de burrata met compote van vijgen, noten, gepofte vergeten groente en balsamico en de knolselderij truffelrisotto met gepocheerd ei, linzen en Parmezaanse kaasschuim. Loopt je bij het lezen niet direct de water in de mond? Het was zó ontzettend lekker!

Na de lunch maakten we nog wat foto’s van het landgoed en nam ik afscheid van Martijn. Hij ging weer naar huis en ik weer door. We hebben genoten van ons verblijf bij Winselerhof. Een fijne kamer, ontbijten met uitzicht op de wijngaard en grazende schapen, een enthousiaste rondleiding door Mara, lunchen tussen de historische gewelven, goed gezelschap… alles klopte.

Willem Cynthia Naomi Martijn

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *