Slapen in stilte bij Villa Witte Lelie


‘Heb je de uil nog gehoord vannacht?’ vraagt eigenaar Frans Wagemans me. Dat heb ik niet. Ik heb namelijk niks gehoord, echt niks. Het is een van de usp’s van Villa Witte Lelie, de stilte die er hangt. Ik slaap er dan ook heerlijk (of zou dat aan het elektrisch verstelbare Romantovich bed liggen?). Het is een goede plek om bij te komen. Villa Witte Lelie kent drie appartementen, maar biedt de service van een hotel. Je bed is opgemaakt en de handdoeken en badjassen hangen klaar. Met verwisselbare bordjes op de buitenmuur kun je aangeven of je handdoeken verwisseld moeten worden of dat je juist even niet gestoord wilt worden.

De appartementen hebben elk een groot terras. De villa ligt midden in het Heuvelland en hoog op een heuvel, wat maakt dat je kunt genieten van het uitzicht op de enorme tuin en daarachter het Geuldal en het Vijlnerbos. De zonsondergangen zijn er prachtig. Op de website van Villa Witte Lelie staat een leuke fotoreportage: 365 dagen uitzicht. Een jaar lang hebben ze iedere dag een foto gemaakt van het landschap om te zien hoe het verandert. Het bekijken waard!

Een leuk verhaal vind ik dat van de kat, die je ziet op foto vijf. Zoals je wellicht aan zijn verschijning kan zien is dit geen huiskat, maar een wilde kat. Toch kwam hij me al kopjes gevend begroeten en liep hij te zeuren om eten. ‘Hij is een paar jaar terug aan komen lopen’, vertelt Frans. Ook toen zeurde hij om eten, maar aanhalen kon je hem niet, hij hoefde er niets van te hebben. Toch kwam hij steeds weer terug, steeds weer vragend om eten, maar nog steeds niet aan te halen. Tot Frans en zijn gezin op vakantie gingen. Waarschijnlijk had de kat ze toen gemist, want hij was bij terugkomst in een keer tam! Nou is hij niet meer weg te denken bij Villa Witte Lelie.

Niet alleen de kat voelt zich op deze plek thuis, jij zult je dat ook voelen. Een plek waar je niets hoeft en kunt genieten van de schoonheid van de eenvoud; met een wijntje op het terras heb je niet veel meer nodig. Wil je toch de (EU-)regio verkennen, is Villa Witte Lelie een prima uitvalsbasis; je zit zo in Maastricht, Luik en Aken!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
keuken museum van de vrouw
Een ode aan de vrouw
November 14, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Wellness
Me-time! Wellnessen in Zuid-Limburg
November 11, 2017
carrehoeve Gillishof
Slow living bij Gillishof
November 11, 2017
Vriendinnenweekend
Vriendinnenweekend in Van der Valk Heerlen
November 10, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *