Slow living bij Gillishof


Slow living. Hoewel ik al een aantal jaar veel lees over het leiden van een gelukkiger leven en wat daar aan bij kan dragen was ik deze term nooit eerder tegengekomen. Als ik ernaar google, kom ik teksten tegen als: ‘Bij slow living gaat het niet om veel en meer, maar om nu en minder’ (Proud2Bme), ‘onthaasten’ (Inspirerend leven) en ‘a lifestyle emphasizing slower approaches to aspects of everyday life’ (Wikipedia).

Bij Gillishof Slowlife Holiday apartments in Bocholtz staat slow living centraal, je kunt er weer even terug naar de oorsprong. ‘De serene rust als u de binnenplaats betreedt; de aanwezigheid van scharreldieren en natuurlijk groen; de plukhaag en de boomgaard met oude rassen fruit. Alles ademt een sfeer van authenticiteit, sereniteit en rust‘, aldus de tekst op hun website. Ik merk het al als ik de oprijlaan oprijd en mijn bus parkeer achter een schuur met gehakt hout. Achter de parkeerplaats ligt een groot weiland waar koeien grazen. Ik loop de binnenplaats in, proef de eeuwenoude sfeer (de geschiedenis van de middeleeuwse boerderij gaat terug tot aan de Romeinse tijd) en ervaar de serene stilte. Hier kun je inderdaad goed onthaasten.

ganzen Gillishof

Spontaan schilderen

De avond erna zit ik bij het gezin van Jacqueline Senden, die het bedrijf van haar ouders heeft overgenomen, aan tafel. Ze hebben me heel gastvrij uitgenodigd voor het diner. Haar man Bert, die van origine uit Leiden komt, is een aantal jaren geleden in Zuid-Limburg komen wonen. ‘Ik was helemaal klaar met de Randstad’. Hij vertelt in Zuid-Limburg iedere dag het vakantiegevoel te ervaren. Ook de zus van Jacqueline, Myriam, eet mee. De koeien op het weiland achter Gillishof blijken van haar te zijn. Haar bedrijf haKOEna verkoopt eerlijk vlees. Ze vindt het belangrijk dat de dieren genieten van een stressloos leven en volgens haar proef je dat ook terug.

Jacqueline en Myriam willen het slow living concept verder uitbouwen. Koeien knuffelen, yoga- en schilderworkshops, het zijn wat ideeën die voorbij komen. Gillishof is er de ideale plek voor. Niet veel later sta ik ook opeens met een schilderkwast in mijn hand. Het leek Jacqueline, die kunstenares is, wel leuk om een Limburg lonkt schilderijtje te maken. Een spontane actie, ik ben er wel voor in. Eindelijk kan ik mijn talenten eens laten zien 😉 .


appartement Gillishof

In het appartement Poortzolder hangt dit schilderij van een paard, geschilderd door Jacqueline en te koop! 

Gillishof heeft twaalf appartementen, variërend van opstelling, indeling en grootte (van vier tot twaalf personen). Dit maakt deze accomodatie niet alleen geschikt voor stellen en gezinnen, maar ook voor groepen en bedrijfsovernachtingen. Op het terrein is een grote (bedrijfs)kantine aanwezig met onder andere een projectiescherm en een bar. Gillishof is centraal gelegen tussen Parkstad en Aken (20 minuutjes rijden ervandaan!), dus met zijn landelijke ligging een ideale plek voor teambuildings en meetings. Het werken wissel je dan eenvoudig af met het onthaasten!

To do tip: Maak een ritje met de Miljoenenlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij! Vanuit Bocholtz stap je zo in een ouderwetse dieseltrein die je naar het perron in Simpelveld brengt. Daar kun je genieten van alle historische elementen die daar aanwezig zijn (het stationsgebouw uit 1908 is een rijksmonument) en overstappen op een ouderwetse stoomtrein voor een nostalgische reis door Zuid-Limburg.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *