The Law of Attraction: waarom ik er steeds meer in geloof


Ruim tien jaar geleden maakte ik via The Secret voor het eerst kennis met The Law of Attraction, oftewel de wet van de aantrekkingskracht. Gefascineerd was ik door de documentaire, maar niet overtuigd. Ik wilde er wel in geloven, maar geloofde het niet. Jaren zijn voorbij gegaan waarin ik totaal niet met The Law of Attraction bezig was, maar het laatste jaar ben ik er weer volop mee in aanraking gekomen en heb ik mij er verder in verdiept. En ik begin er nu van overtuigd te raken: The Law of Attraction is working for me!

Wat is The Law of Attraction (LOA)?

De wet van de aantrekkingskracht is een universele wet (net als de wet van de zwaartekracht) en houdt in dat je aantrekt waar je je op focust en waar je diep van binnen in gelooft. Alles wat jij het universum instuurt, verlangens, gedachten en gevoelens, krijg je terug van het universum.

Zie het maar als een boemerang. Als je constant denkt dat alles je altijd tegen zit, dan doet dat het ook. Dan springt het stoplicht net op rood als je aan komt rijden, krijg je ruzie met je vriendin en breekt het oor van je favoriete theemok af. Je zendt negatieve signalen uit en die komen weer bij je terug. Je focust op wat niet goed is en dat zul je dan ook blijven zien. Het werkt een beetje alsof je een rode auto wilt kopen en je vervolgens alleen maar rode auto’s ziet rijden. Eenmaal je aandacht daarop gericht, zal het ook aan je gepresenteerd worden.

Andersom werkt het dus ook: geloof jij dat jij bent geboren om de nieuwe Linda de Mol te worden? Dan gaat het waarschijnlijk gebeuren ook. Belangrijk is wel dat je daar ook voor in actie komt, keihard gaat werken met je doel voor ogen, want The Law of Attraction doesn’t work without The Law of Action.

Overtuiging + Actie = Manifestatie

Drie dingen die ik de laatste tijd heb aangetrokken

De laatste tijd lijkt het alsof ik mij steeds meer openstel, steeds meer zie wat ik allemaal aantrek. Ik ben mij meer en meer bewust van hoe het universum voor mij werkt en wat ik allemaal manifesteer. Ik heb drie concrete voorbeelden voor je die illustreren wat ik de laatste tijd zoal heb aangetrokken en hoe dat is gegaan:

Weer achter het stuur

De laatste jaren heb ik erg weinig gereden. Mijn vriend en ik hebben jaren geen auto gehad, waardoor ik misschien één of twee keer per jaar achter het stuur zat van een leenauto. In die jaren heb ik een angst opgebouwd, die ik liever niet onder ogen kwam. Toen die auto er wel kwam, wilde ik niet meer rijden. De bijrijdersstoel zat prima.

Tot begin dit jaar. Ik was 30 geworden en was opeens mijn eigen angst zat. ‘Ik ben gewoon 30 en waar iedere malloot van net 18 vol vertrouwen achter het stuur kruipt, durf ik dat niet. Belachelijk eigenlijk. Natuurlijk kan ik het wel! Dit jaar ga ik ermee aan de slag, zodat ik straks ook lekker in een auto kan stappen en overal heen kan rijden.’ Ik heb daar niet gelijk actie op ondernomen, maar het gevoel zat goed en ik was ook overtuigd van mijzelf: dit was het jaar waarin ik zou afrekenen met mijn rijangst.

Vier maanden later moest ik mijn rijbewijs verlengen. Het was een donderdagmorgen toen ik een foto van mijn gloednieuwe bewijs appte naar mijn vriend, met het bericht: ‘Binnenkort wil ik wat rijlessen boeken om zekerder achter het stuur te worden.’ Ik zond nogmaals mijn wens het universum in. Diezelfde avond werd het rijbewijs van mijn vriend ingenomen en werd besloten dat hij twee maanden niet mocht rijden. En dat terwijl wij twee weken later op vakantie naar Portugal zouden gaan, met huurauto. Ik moest nu wel! In Portugal heb ik mijn rijangsten overwonnen en inmiddels rijd ik overal naartoe 🙂 .

Meditatie-visualisatie

Begin mei deed ik mee met een programma van Michael Pilarczyk. Onderdeel van dat programma was een meditatie-visualisatie van ruim 20 minuten, iets wat ik nog nooit had gedaan. Ik ging met gesloten ogen op mijn bed liggen en startte de YouTube-video. Michael praatte me door mijn visualisatie heen. Zo moest ik o.a. een bos indenken en mijn mooiste dag voorstellen. Ik vond het best lastig om dingen te ‘zien’, dan zag ik wel mijn mooiste dag voor me, maar toen ik vervolgens werd gevraagd mijn mooiste week voor te stellen werd het zwart achter mijn ogen. Tot ik mij ervan bewust werd steeds dezelfde terugkerende beelden te zien door mijn visualisaties heen: beelden van mij alleen, met vergezichten over heuvellandschappen en ik was vooral aan het lezen en aan het schrijven. Ik heb toen onder de video een bericht achtergelaten dat ik dus naar Italië zou gaan, alleen en vooral zou lezen en schrijven.

Wist ik veel dat die die heuvels niet voor Italië stonden, maar voor ons eigen Zuid-Limburg, waar ik straks, in mijn eentje, content ga creëren voor Limburg lonkt!

Baan opgezegd

Twee dagen geleden heb ik mijn baan opgezegd. Omdat ik geen idee heb wat Limburg lonkt mij gaat brengen, wilde ik volledige vrijheid voor mijzelf creëren, zodat ik ergens op in kan gaan als zich iets moois voordoet. Een contract voor onbepaalde tijd opzeggen is best spannend als je een hypotheek te betalen hebt, maar diep van binnen voelde ik dat het goed zou komen. Dat stuurde ik ook naar een vriend toen hij mij appte dat hij het een stoere beslissing en moedig van me vond met een koophuis. ‘Ik vertrouw er gewoon op dat het goedkomt’. Dit was om 19.11 uur. Om 19.58 uur zat er een mail in mijn inbox van een bemiddelingsbureau waar ik mij jaren geleden heb ingeschreven met de vraag of ik nog beschikbaar was voor opdrachten.

Als ik dit hierboven zelf allemaal teruglees word ik gewoon enthousiast te zien dat The Law of Attraction werkt en kan ik niet wachten het vaker toe te passen. Geloof jij in The Law of Attraction? Heb jij voorbeelden van dingen die jij hebt aangetrokken? Deel ze in de comments! Ik vind het ontzettend inspirerend om te lezen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *