Tot rust komen bij De-Cour


‘Morgenochtend is hier in het dorp niets open, dus wij verzorgen wel je ontbijt. Wat eet je graag als ontbijt?’ Het typeert de gastvrijheid van Wiet en Carola van De-Cour in Gronsveld, naast Maastricht. Toen ik eerder die avond voor de poort stond om mij in te checken werd ik ook al hartelijk ontvangen met zelfgebakken wafels en later ook een zelfgemaakte quiche. De hond rende al kwispelend op me af om me te begroeten en op de bank lagen twee poezen tegen elkaar aan te dutten. Ik voelde me gelijk thuis.

Ook in de vakantiewoning aan de binnenplaats waar ik de nachten erna verbleef had ik zo’n behaaglijk gevoel. Een grote uitnodigende bank, tijdschriften op tafel, een ruime collectie aan cd’s en dvd’s en een keukentafel waar je met een grote groep aan kunt eten. (Dat gebeurde die avond erna ook, toen alle collega’s van Limburg lonkt gezellig kwamen eten!) Alles sfeervol ingericht en met uitzicht op de cour. Moderne badkamers en goede bedden zorgen boven voor het nodige comfort. Weg ben ik van de barn doors overal! Ik heb er niet voor niets ook eentje thuis 😉 .

Ik verbleef in Rosalie, zo wordt een van de twee vakantiewoningen genoemd, naar de oma van Carola. Recentelijk gemoderniseerd en genoeg plek voor acht personen. De bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen voor je klaar, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Wiet en Carola ontzorgen je graag!

De (Franse) cour

De vakantiewoningen bevinden zich in een monumentale Limburgse carréhoeve uit begin 18e eeuw. De binnenplaats, de cour, verbindt ze. Ook grenst een voormalige brouwerij aan de plaats, waar het reclamebureau van Wiet en Carola in is gevestigd. De ruime gewelvenkelder is af te huren voor evenementen en activiteiten.

De cour, een fijne plek om te verblijven. ‘Als in de lente alles in bloei staat, waan je je net in Frankrijk’, vertelde Carola me. Dat kan ik me voorstellen, dat gevoel kreeg ik al bij de buxussen, de klimop en de vele zitjes. Toch zit je vlakbij Maastricht, nog geen 5 minuten rijden ervandaan. Vanaf Gronsveld zelf loop je echter zo de bossen en het Heuvelland in. Heb je echter geen zin erop uit te gaan, dan nestel je je op de bank, zet je lekker een cd’tje op en pak je er een van de tijdschriften bij.

Oftewel: een ideale plek om tot rust te komen – op, in én buiten de cour.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
appartement zonneberg
Zonneberg: een paradijs op een heuvel
November 16, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017

2 Reacties

Wiet ten Doeschate
Reply 31 oktober 2017

Het was leuk om je als gast te hebben Naomi. Je beschrijft heel goed het gevoel dat mensen vaak hebben als ze bij ons verblijven. Jammer dat je vriend geen tijd had, dan had je het 'De-Cour gevoel' helemaal kunnen beleven. Ook zien we steeds vaker groepen tot 14 mensen voor een weekend Maastricht en heuvelland. Als God in Frankrijk!
Dank voor je bezoek en de mooie woorden.

    Naomi
    Reply 31 oktober 2017

    Bedankt voor de reactie Wiet en natuurlijk ook voor de ontvangst! Ik heb hele fijne dagen gehad bij jullie, dus ik kom gewoon nog een keer terug met mijn vriend! :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *