Van glimlachen word je happy!


Glimlach zoveel als je kan. Van glimlachen word je gelukkig, mooi én gezond. Wat wil je nog meer?

Al in de buiken van onze moeders glimlachen we. Echo’s met 4D scanners hebben dit aangetoond. Een glimlach wordt ons dus niet aangeleerd, maar is aangeboren. Paul Ekman, één van de bekendste onderzoekers van gezichtsuitdrukkingen, heeft ontdekt dat de glimlach in verschillende delen van de wereld, zelfs de delen die nog nooit met het Westen in aanraking zijn geweest, dezelfde betekenis heeft.

glimlachen-maakt-gelukkig

happy-bullet-juiste-formaat Gelukkig

Glimlachen is goed voor ons. We worden er gelukkig van. Psycholoog Robert Zajonc heeft in 1989 al verschillende studies gedaan naar glimlachen. Het bleek dat zelfs de beweging van je mond van een lange “e”-klank, waarbij je mondhoeken de vorm maken van een glimlach, je al gelukkig kan maken. De “u”-klank juist het tegenovergestelde. Verschillende tests hadden allemaal dezelfde uitkomst: van glimlachen word je happy

Dit wist Charles Darwin in de achttiende eeuw al. Hij ontwikkelde de Facial Feedback Response Theory. De glimlach is geen uiting van ons tevreden en gelukkige gevoel, maar het glimlachen zelf maakt ons gelukkiger.

smile

happy-bullet-juiste-formaat Mooi

Een studie van Penn State University heeft aangetoond dat een glimlach ons mooi maakt. De ontvanger van de glimlach vindt dat je aardiger en beleefd lijkt. Je voelt je dus niet alleen blijer en gelukkiger, maar je bent ook nog eens mooier. Als je dus met veel zorg je kleding hebt uitgezocht, vergeet dan niet te lachen. You’re never fully dressed without a smile.

happy-bullet-juiste-formaat Gezond

Glimlachen vermindert de stresshormonen, zoals cortisol, adrenaline en dopamine, en stimuleert juist endorfine, het gelukshormoon. Daarnaast verlaagt het ook nog je bloeddruk. Andere studies  hebben aangetoond dat één glimlach hetzelfde effect heeft als 2000 chocoladerepen. En als je kan kiezen voor een glimlach of 2000 repen chocola, dan zullen we met de zomer voor de boeg maar voor die glimlach gaan!

 

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Energie: de basis van succes
August 08, 2017
Deel je geluk
June 08, 2015
Nederland iets minder gelukkig
May 01, 2015
Geluk zit in kleine dingen #2
April 15, 2015
Geld maakt wel gelukkig
March 20, 2015
Geluk zit in kleine dingen
March 12, 2015
Straatinterviews: wat maakt je gelukkig?
January 06, 2015
Thaise reclame: maak de wereld mooier
April 15, 2014
Zach Sobiech: doodziek maar gelukkig
December 09, 2013

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *