Vijf favoriete YouTubers


Als je, net zoals ik, al een paar jaar veel tijd spendeert op YouTube is de kans groot dat je een behoorlijke lijst van abonnementen hebt opgebouwd. Ondanks mijn wat lange lijst valt het me op dat ik toch iedere keer als eerste de video’s van dezelfde kanalen kijk. En als ik een paar dagen niet heb gekeken, zoek ik altijd dezelfde kanalen op om te kijken wat voor nieuws ze gepost hebben. Ik blijk dus wat favorieten te hebben en die wil ik in deze blog met je delen. Hieronder mijn vijf favoriete youtubers in willekeurige volgorde!

– Ondanks de willekeurige volgorde is Rachel Aust misschien toch wel mijn nummer één. Ik ben een beetje obsessed door Rachel, ik vind haar echt te gek. Niet alleen de inhoud van haar video’s spreekt mij aan, maar vooral de esthetiek ervan. Ze zijn visueel zo sterk. Rachel draagt alleen maar zwart en witte kleren en ook in haar interieur komen alleen die kleuren voor, met een vleugje groen van de planten. Het zorgt niet alleen voor rust in haar beelden, maar ook voor een perfect op elkaar afgestemde samenhang van al haar video’s. Daarnaast is ze een kei in editen. Rachel maakt o.a. video’s over health en fitness, minimalisme, vlogs en lookbooks. Ik zou zeggen: ga als de wiedeweerga naar haar kanaal en check haar video’s.

– In mijn blog 5 Favoriete YouTube-kanalen over minimalisme heb ik het al gehad over Melissa Alexandria. Toch wil ik haar ook nu weer noemen, want ik vind haar kanaal nog steeds ontzettend leuk. Melissa post zeer regelmatig en veel van haar video’s zijn niet zo heel lang, dus lekker om even tussendoor te kijken. Vanzelfsprekend spreekt de inhoud van die video’s mij zeer aan. Melissa plaatst vooral video’s over zelfontplooiing, minimalisme en veganisme. Ze komt op mij over als heel lief en (vroeg)wijs en dat maakt dat ik haar nooit als belerend ervaar, maar juist informerend.

– Conor McMillen van ThrivingMinimalist.com zou je kunnen omschrijven al een vrije denker, een digital nomad, een minimalist, een fruitariër, maar ik vind het vooral een hele prettige man. Ruimdenkend, coachend, een man met compassie. Conor was ooit een getrouwde workaholic die veel alcohol, sigaretten en drugs tot zich nam, maar heeft zijn leven totaal omgegooid vanaf het moment dat hij ervoor koos meer van zichzelf te gaan houden. Hij zegt dan ook dat al zijn video’s uiteindelijk daarover gaan: ‘Self love’.

– Conor is vaak samen te zien met Brittany Taylor. Een innemende persoonlijkheid die zich, net als Conor, heeft losgemaakt van onze traditionele maatschappij. Ze heeft geen vaste baan, geen monogame relatie, ze woont in een camper, heeft weinig bezittingen en eet alleen maar fruit en groente. Wat ik vooral aan haar bewonder is dat zij openlijk praat over taboe-onderwerpen, zoals het niet dragen van deodorant en ondergoed, het feit dat ze zich niet scheert en welke anticonceptiemiddelen ze gebruikt. Samen met Conor runt ze een kanaal over hun onconventionele relatie: Conor and Brittany.

– Ik sluit af met een koppel: That Vegan Couple. De naam van het kanaal van dit koppel laat weinig aan de verbeelding over: Natasha en Luca zijn veganist en zetten zich in om het veganisme te promoten. Je moet hier dus wel enigszins geïnteresseerd in zijn wil je dit kanaal leuk vinden, maar wat ik tegelijkertijd mee wil geven is dat Natasha en Luca alles behalve pushend zijn. En ik denk dat precies dat hun sterke eigenschap is. Ja, ze zullen zeggen waar het op staat en maken video’s in reactie op non-vegans. Maar die zijn vooral informatief en bevatten veel opbouwende kritiek. Ze brengen hun boodschap op een prettige manier. Wat ik ook leuk vind om te zien is hun omgang met elkaar. Hun video’s zijn niet gepolijst en hun thumbnails zijn echt vreselijk lelijk, maar als je een video aanzet, word je zo meegetrokken in hun verhaal. Probeer maar uit!

Nu ik deze blog schrijf, zie ik veel overeenkomsten tussen deze kanalen waar ik mij blijkbaar tot aangetrokken voel. Alle vijf YouTubers:

  • zijn minimalist;
  • besteden veel aandacht aan zelfontplooiing, zowel fysiek als mentaal en emotioneel;
  • eten zeer gezond/plantaardig (Rachel Aust is de enige non-vegan in dit lijstje);
  • denken out of the box en schikken zich niet per se aan de regels die heersen in onze maatschappij;
  • leiden het leven dat ze zelf heel bewust vormgegeven hebben.

Nou wist ik wel dat deze onderwerpen mij interesseren, maar om het zo duidelijk op een rijtje te zien is nog maar eens een bevestiging. Interessant. Hier moet ik wat mee doen!

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Limburg Lonkt opening
Limburg Lonkt is van start!
August 31, 2017
Opruimen-met-Spark-Joy
Mijn eerste YouTube-video: Opruimen met Spark Joy
September 25, 2016
documentaire minimalisme
Second screening Minimalism: A Documentary About the Important Things
July 15, 2016
Thrive With Less – een documentaire
April 05, 2016
5 favoriete YouTube-kanelen over minimalisme
May 03, 2015
Materialisme: meer is niet zozeer beter
January 21, 2015
YouTube: lachen met Superwoman
July 15, 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *