Vrolijk door kattenfilmpjes


Kattenfilmpjes op het internet, er gaat bijna geen dag voorbij dat we ze niet tegen komen. Via Facebook, Youtube of links die gedeeld worden via andere social media.. kattenfilmpjes zijn razend populair. Niet zo gek, wijst onderzoek nu uit, want het kijken naar deze filmpjes heeft allerlei positieve effecten op onze geest.

Assistent professor Jessica Gall Myrick deed onder 6.500 mensen onderzoek naar het effect dat het kijken naar kattenfilmpjes op mensen heeft. Ondanks dat we het kijken naar deze filmpjes vaak associëren met schuldgevoel (we doen het immers vaak onder werktijd of andere momenten dat we eigenlijk nuttig bezig zouden moeten zijn), bleek uit dit onderzoek dat we ons na het kijken van kattenfilmpjes vaak opgewekter en vrolijker voelen! Het kijken naar de filmpjes maakte dat de deelnemers aan het onderzoek zich positiever voelden en minder negatieve emoties als irritatie, nervositeit of verdriet ervoeren.

Kattenfilmpjes maken ons dus gelukkiger, maar dat is nog niet alles. In dit artikel op Medical Daily wordt beschreven hoe meerdere studies uitwijzen dat het kijken naar schattige dieren onze productiviteit verhoogt. Dit komt waarschijnlijk doordat de trekken die baby dieren hebben (een hoog voorhoofd, grote ogen en een relatief groot hoofd voor het lichaam) in ons brein een signaaltje afgeeft dat we ons meer moeten focussen en voorzichtiger zijn met wat we doen. Oftewel: het activeert meer concentratie en maakt dat we secuur te werk gaan.

Het was al bekend dat bepaalde therapieën met huisdieren erg goed werken en dat contact met schattige dieren helpt bij het concentreren op taken die je daarna moet doen en stress vermindert. De universiteit van Bristol heeft zelfs een speciale ‘Puppie Room‘ om studenten te helpen tegen examenstress. Nu blijkt het dus dat alleen het kijken naar filmpjes van katten je al de goede richting op kan helpen! Zit je dus niet lekker in je vel, kun je je niet concentreren of wil je productiever bezig zijn, kijk dan zonder schuldgevoel een paar kattenfilmpjes weg. Je kan dan weer gelukkig en vol goede moed aan de slag!

– Eva

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Wat gelukkige mensen goed doen
June 12, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes
June 01, 2015
De eerste zonnestralen
May 26, 2015
Filosofie van het geluk
May 24, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *