Wat gelukkige mensen goed doen


Het Amerikaanse onderzoekscentrum Mayo Clinic doet veel aan medisch onderzoek, en daar hoort het aspect geluk ook bij. Zij verspreiden graag hun bevindingen en geven tips over hoe je gelukkiger kunt worden. Ik heb een aantal van die tips voor jullie op een rijtje gezet. wat gelukkige mensen goed doen

happy-bulletOefenen

40% van je geluk is maakbaar en heeft dus te maken met wat jij van het leven maakt, hoe jij tegen iets aankijkt en hoe je gedachten over iets zijn. Zou je willen dat je met een positievere blik tegen het leven aankijkt? Dat is dan oefenenen, oefenen, oefenen, dan wordt het vanzelf eigen.

happy-bulletInvesteer in je relaties

Een mens is een sociaal dier, wij omringen ons van nature graag met anderen. En dat is logisch, want er is niets leuker dan je successen met anderen te vieren en er is niets fijner dat anderen voor je klaarstaan in moeilijke periodes. Maar wil je dat bereiken, dan moet je wel investeren in die relaties. Breng tijd met je vrienden en familie door en laat ze weten wat ze voor je betekenen.

Een extra tip: omring je met positieve personen. Hun positieve houding is besmettelijk!

happy-bulletWees zorgzaam

‘Happiness lives in a mind that is caring and kind’, zegt Dr. Sood van Mayo Clinic in een video. De momenten dat je anderen helpt – en daar niets voor terug verwacht – zijn het meest voldoenend. Je wordt dan namelijk besmet met de helper’s high.

happy-bulletWaardeer wat je hebt

Het is makkelijk om altijd te kijken naar wat je niet hebt en te streven naar meer. Maar de mensen die zien wat ze wél hebben, hebben het goed. Een gezond lichaam, een leuke baan, een mooi gezin, een huis om in te wonen en iedere dag lekker eten. De echte positievelingen zijn iedere ochtend dankbaar voor een nieuwe dag. Want wees eerlijk, dat wordt ook niet iedereen gegeven. Wacht niet met waarderen tot je het niet meer hebt. Doe het nu.

happy-bulletWees optimistisch

Optimistische mensen zijn niet alleen gelukkiger, maar ze zijn ook succesvoller. Natuurlijk maak je vervelende dingen mee, dat doet iedereen. Maar optimisten laten vervelende gebeurtenissen niet hun hele kijk op het leven beïnvloeden. Mayo Clinic geeft je drie vragen mee waarmee je met je pessimistische inslag optimistischer kan leren denken:

  • Is deze situatie echt zo erg als ik denk?
  • Kan ik op een andere manier naar deze situatie kijken?
  • Wat kan ik van deze ervaring leren wat ik kan gebruiken in de toekomst?

happy-bulletVind een doel

Het hebben van een doel en het behalen ervan maakt gelukkig. En dat hoeven niet altijd levensgrote doelen te zijn; je merkt dat geluksmomentje al als je je kamer hebt willen opruimen en dat eenmaal gelukt is. De weg naar het bereiken van het doel is trouwens even belangrijk als het behalen van het doel zelf; als die weg je betekenis en voldoening geeft, ben je op de goede weg! Voor het stellen van een levensdoel is het van belang na te gaan wat echt belangrijk voor je is. Wil jij liefde verspreiden, eenzaamheid terugdringen, mensen inspireren met je kunst? Zorg er dan voor dat je dagelijkse activiteiten bijdragen aan dat uiteindelijke doel.

happy-bulletLeef in het moment

Het verleden is geweest en de toekomst kun je niet voorspellen. Het enige wat je hebt is vandaag. Leef daarom ook vandaag! Wacht niet op later, op ‘als ik dat heb gedaan, dan ben ik gelukkig’. Geluk zit in iedere dag, het is alleen de kunst het te zien.

Pas dus bovenstaande tips toe en de kans is zeer groot dat jij gelukkiger door het leven gaat. En als je nog twijfelt waarom je eigenlijk gelukkig zou willen zijn, heeft de Mayo Clinic ook daar antwoord op. Twaalf zelfs. Bekijk ze hier:

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

30 jaar, 30 lessen
December 22, 2016
7 tips voor een succesvol LinkedIn-profiel
October 11, 2016
Een nieuwe website
February 09, 2016
Tweedehands geluk
July 07, 2015
kattenfilmpjes
Vrolijk door kattenfilmpjes
June 22, 2015
Neem vakantie op voor meer (werk)geluk
June 19, 2015
30 en… veel geluk
June 15, 2015
Planten: meer dan decoratie alleen
June 09, 2015
30 en.. een terugblik vol geluksmomentjes
June 01, 2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *