Zonneberg: een paradijs op een heuvel


Als ik het terrein op kom rijden in mijn Volkswagenbus word ik blaffend begroet door welgeteld vier honden. Als ze door hebben dat ik ok ben houdt het geblaf op en voor ik het weet ligt er een tak voor me op de grond en word ik smekend aangekeken of ik hem wil gooien. Als ik dat doe rennen ze er alle vier achteraan, maar er is er maar één die hem terugbrengt: de oudste van de groep, die duidelijk het respect van de andere drie honden heeft.

Ondertussen neem ik in mij op waar ik ben. Ik zie een grote carréhoeve, paardestallen en paarden grazen in de wei. Daarvoor zie ik ook kippen scharrelen en er komt een kat op me afgelopen, die me begroetend kopjes geeft. Je zult begrijpen, ik was direct verkocht. Die gezellige beestenboel, ik hou ervan.

Kim komt naar buiten lopen. Zij en Jasper runnen Zonneberg vakantiewoningen, een appartement in de carréboerderij waar zijzelf ook wonen. We lopen de poort door de binnenplaats op, waar een glazen pui toegang biedt tot de trap naar het appartement. Eenmaal boven gekomen voelt het als een warme deken. De inrichting is gezellig en luxe en de houtkachel staat te branden. Er liggen verse eitjes op het aanrecht en op de salontafel staat een schaal met walnoten. De ramen bieden een vergezicht op het heuvellandschap met grazende koeien en uitzicht op kalksteenovens. In de verte zie je Heerlen liggen. Het appartement heeft twee slaapkamers, waarvan een met sauna, en een luxe badkamer met apart toilet.

In juni 2016 zijn ze geopend, maar sindsdien zitten ze ieder weekend vol, vertelt Jasper ons later die avond. Sommige gasten zijn ook al teruggeweest, het beste compliment dat je kunt krijgen. Maar Jasper heeft dan ook een stellige filosofie: ‘Als je op vakantie gaat, moet je het niet slechter hebben dan thuis.’ Ik moet glimlachen. Hadden we dit maar thuis. Dit is uiteindelijk wel zo’n beetje mijn droom, zo’n fijn huis met zoveel ruimte en zo’n mooi uitzicht, met allemaal dieren om je heen, maar ook de stad om de hoek. In mijn optiek kan het niet beter.

zonneberg ubachsberg

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

eindvideo Limburg lonkt
Limburg blijft lonken
November 17, 2017
kasteel vaalsbroek
In de watten gelegd worden bij Kasteel Vaalsbroek
November 16, 2017
verjaardagsweekend-villa-viva
Vaders verjaardag vieren in Villa Viva
November 13, 2017
Eys
Zuid-Limburg: een on-Nederlands stukje Nederland
November 09, 2017
Naomi Luik
De EUregio verkennen | Luik lonkt
November 08, 2017
limburg lonkt wijngaard
Druiven plukken op wijngaard St. Martinus
November 06, 2017
manon naomi kalfjes
Knuffelen met koeien en kalfjes
November 05, 2017
energetische behandelingen
Energetische behandelingen bij Leonardus
November 01, 2017
kathedraal valkenburg
Verken veelzijdig Valkenburg
October 27, 2017

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte onderdelen staan aangegeven met *